Политическата предизборна обстановка в селата на община Петрич: От 20 избираеми кметове, 12 със сигурност ще влязат в битка на предстоящия местен вот и ще запазят постовете си

_thumb (1)

Д. Капитанов

Лидерът на БСП и ексобластен Д. Капитанов ще участва в изборите за кмет на родното си село Коларово

От 20-те избираеми кметове от общо 48, 12 са сигурни при избирането си на предстоящия вот за местни избори на есен, коментират в селата в петричка община.. Двама селски кметове са на кантар, защото още не са взели решение да се кандидатират отново. Това са кметовете на Яворница – Стефан Вангелов и на село Марикостиново – Иван Сотиров. При положение, че се кандидатират, те ще бъдат избрани, с което бройката от 12 сигурни управници се увеличава с още двама. В сегашния състав има и двама, които в настоящия момент имат наказателни дела.

От хода на съдебните заседания и решението на Петричкия съд – оправдателна или наказателна присъда ще зависи оставането им на поста. Това са кметовете на село Михнево, Живко Ласков и на село Долна Рибница – Стефан Златинов. Трима са кметовете на населени места, които вероятно няма да бъдат преизбрани. Двама са от район Подгорие и един от района на Кулата и Марикостиново. В тези села още отсега се знае, че има кандидати със силни позиции. Един от тях ще е бившият зам. областен управител и лидер на БСП – Петрич Димитър Капитанов.

По информация на съпартийците му той ще се кандидатира за кмет на подгорското село Коларово, което е родното му място. На миналите избори той бе преборен от сегашния Атанас Гошев. Очаква се отново между двамата битката за кметския стол да е оспорвана и да се стигне отново да балотаж. Не е изключено обаче Гошев да извади скрити козове и да прекатури за втори пореден път Капитанов. Под въпрос е изборът на кметове от поречието на река Струмешница.

Сигурните кметове са на село Тополница – Любен Маринополски, на Кулата – Димитър Манолев, на Генерал Тодоров – Добри Мавриков, на Кърналово – Стоян Бойчев, на Рупите Георги Атанасов, на Старчево – Георги Кузманов, на Беласица – Велик Филчев, на Самуилово – Кирил Стоянов, на Ключ – Христо Марков, на Скрът – Надка Райчева, на Първомай – Методи Попов и на Кавракирово – Александър Треновски.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене