Петрич живее в ритъма на два фестивала – „Южни слънца„ и „Изгряват звезди„

_thumb

Днес стартираха двата фестивала в Петрич. В 09. часа на сцената на градския площад започнаха изявите на танцовите състави, които са тазгодишните участници в 16–то поредно издание на Национален детски танцов конкурс „Южни слънца„ – Петрич 2015 година. Тази година Петрич посреща изпълнители от 15 населени места в България.

На сцената се изявиха много групи, като танцов състав „Северняче„ от гр. Лом, ”Бъдниче„ към Национален дворец на децата – София, ТС –с. Рупите с ръководител Андон Божанин. Награждаването на най-добрите започва от 16 часа, като „гранд при“ – наградата на кмета на община Петрич, ще получи най-добрият танцов състав. Най-добрата хореография ще е за група, на която купа ще връчи председателят на ОбС Благой Калъпсъзов. Наградените състави ще съобщим около 19 часа днес.

В лятната градина на хитовия комплекс „Авалон„ в Петрич стартира и фестивалът „Изгряват звезди„ за млади поп изпълнители. Конкурсната програма при него приключва утре. От фестивала „Изгряват звезди„ са тръгнали много днешни поп изпълнители, които с радост присъстват на него, но вече като гости.

Венци Методиев

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене