Най-после: Студенти от Американския университет арестувани за вандалщина, унищожили украсата от чадъри в Благоевград

_thumb (1)

Гамените са задържани, ще си патят щетите, останалото е работа на ръководството на университета им

Двама студенти от Американския университет в Благоевград бяха разобличени и арестувани за поредната вандалщина в областния център. Арестът им е станал след светкавична реакция на община и полиция, руснакът В. Сергеевич и колегата му В. Артем от Казахстан и двамата студенти в АУБ са вкарани в полицейската клетка за разпити, след като унищожили два реда от украсата с чадъри на улица „Тодор Александров “ в Благоевград.

Щетите са за над 500 лева, вандалите ще ги заплатят. Така бяха доказани съмненията, че и при предишните вандалски прояви по отношение на украсата с чадърите, вандалският акт е дело на студенти от АУБ, тъй като свидетели бяха видели група младежи да тичат към общежитията на университета. Вандалските прояви в областния център буквално побъркаха полиция и община.

Общината гради, вандалите рушат, вчера съобщихме за обърнати кашпи с цветя на моста към Младежкия дом, където се намира дискотека „Графити“-любимото място на чуждите студенти. Пред същата дискотека само преди две седмици група студенти се биха жестоко. Припомняме и боят между чужди студенти, албанци пред закусвалня Бакалов преди дни, който ви пуснахме и на видео.

Въпреки опитите на ръководството на АУБ да оневинява студентите си, според нас е крайно време да вземат крути мерки срещу подобни прояви. Официално преди дни получихме писмо в редакцията ни, в което от АУБ ни критикуваха за това, че сме описали боя пред“ Графити“ с участието на техните студенти, обвинявайки ни, че сме преувеличили и, че нищо страшно не се е случило след безобидното сбиване, при което сръбски студент от АУБ бе с разбита уста и счупени зъби. Ами сега! Какво писмо ще ни изпратите г-да от АУБ след тази вандалска проява на вашите студенти.

П. Петрова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене