Слънчев и топъл старт на седмицата

слънчев ден

Днес преди обяд по-значителна облачност и превалявания ще има все още на места в Източна България, но по-късно и те ще спрат. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и ще обхване централната част от страната, а по-късно и Източна България. В следобедните часове над цялата страна времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е западен – до умерен, а в Дунавската равнина и източните райони временно и силен, като към края на деня ще отслабне. Максимални температури между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 18°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 14°, а минималната 1°, за Банско 15°/4°, Разлог 15°/4, Дупница 12°/2°, Кюстендил 14°/-1°, Перник 12°/2°, Гоце Делчев 17°/6°, Сандански 20°/6° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 18°, а минималните до 4°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – ще се повишава.

Над планините облачността ще намалее и след обяд ще е предимно слънчево. Вятърът ще е от запад – умерен и силен, а по Старопланинското било и бурен. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 2°.

В сутрешните часове все още на места по Черноморието ще превалява дъжд, но в процес на спиране, а до обяд и облачността ще се разкъса и намалее и след пладне вече ще е предимно слънчево. Ветровито – с умерен и временно силен западен вятър, който привечер ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12-16°. Температурата на морската вода е 3°-6°.Вълнението ще е 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене