ГРАДЪТ: Заслужава ли Гърмен кмета си? Минке, за пореден път – как не те е срам?

минка капитанова

Трима ученици и учител са с леки изгаряния след празненство с факли в село край град Гоце Делчев, кметицата отрича да е имало инцидент, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал след 20 часа преди три дни в село Гърмен по време празника на общината, който бил отбелязан с фолклорен фестивал. По програма е трябвало да има и факелно шествие. За запалването на факлите е използван спирт, който обаче се е разлял по децата и учителя. При запалването му са пострадали две деца – момчета на 14 и 15 години, както и един учител. Има още едно пострадало дете, с много по-леки изгаряния от останалите.
С неспециализиран транспорт пострадалите са закарани в МБАЛ „Ив. Скендеров“ в Гоце Делчев. По неофициална информация едното от децата е с изгаряния от 15 на сто по крака, а другият ученик и учителят са обгорели леко по лицата. Изгарянията им не са тежки. За инцидента е уведомен Националния медицински координационен център.
Кметът на Гърмен Минка Капитанова шокира всички като отрече да има такъв инцидент, дори се опитала да го прикрие според наши източници в общината и. Според нея всичко по време на празника, започнал още в петък, било нормално. „Никога не е имало толкова хора на празника на общината, започнал в петък“, казала по телефона тя, цитирана от БГНЕС. За раздухването на инцидента със запалилите се деца тя обвини Ахмед Башев. Това са негови интриги, ако имаше инцидент, щях да знам,“ допълни Капитанова.
Е, кажете ни сега, уважаеми читатели, как да коментираме тази безочлива наглост. Хора гинат, а Минка я друса рейтинга. Лъже, крие се, опровергава верни факти… как не я е срам. Наистина ще ни е интересно как утре ще гледа жертвите на инцидента в очите, ще ги гледа превързани и с болен вид, а ще им казва – нищо ви няма, за това е виновен Башев. Новината беше потвърдена от всички уважавани електронни медии у нас, но за Минка тя не е вярна, щото уронва престижа й и показва, че организацията й е пълна нула.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене