Местния печат

печат

„Вяра“

30-годишната Владимира Стоименова стана първата жена доктор по право на Дупница, бившият главен прокурор Борис Велчев я журира, майка й ги видя един до друг приживе в сън, дисертантката: Публикувам труда си в памет на мама!

30-годишната Владимира Стоименова от Дупница защити с пълен успех дисертация и придоби образователната и научна степен „доктор“ в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Тя е първата жена с тази висока титла в Дупница. Преди нея е прокурорът от Районна прокуратура –Дупница Ивайло Василев, който защити дисертация миналата година.

 

Акушерката Емилия Ковачева от Самоков удряла бебето с юмрюк и шише, защото плакало силно, познатата й Кали Петрова: Дъщеря й е наркозависима

Акушерката Емилия Ковачева е удряла новороденото, защото то е плачело повече от другите деца в стаята и това я изнервило. Това е обяснила самата 40-годишна жена при разпитите в полицията. Близки до разследването обясниха, че акушерката е удряла бебето с юмрук и шише, докато преминавала покрай него.

 

Липсата на инвеститори провали търга за Чифте баня за 1 026 264 лв. в Кюстендил, кметът Паунов: Няма да отстъпя от цената

Търгът за продажбата на Чифте баня се провали, след като нито един кандидат не купи заявление за участие в процедурата, обявена след решение на Общински съвет – Кюстендил. Началната тръжна цена, обявена за имота, бе в размер 1 026 264 лв., а повторен търг за продажбата на Чифте баня ще се състои след 20 дни.

 

Кметът Георгиев освободи шефа на лесничейството в Самоков М. Илиев

Кметът Владимир Георгиев освободи по взаимно съгласие директора на Общинско лесничейство Мартин Илиев. Изяснява се дали професионалната квалификация на Илиев отговаря на заеманата длъжност. До изясняване на обстоятелствата за изпълняващ длъжността е назначен Георги Чапкънски, който е с дългогодишен стаж от 19 години и с отговаряща квалификационна степен.

 

Община Самоков предяви искане за 2 млн. евро компенсация за загубите от „Супер Боровец”, ОбС не прие отчета на „Борико” 

Община Самоков предяви искане за компенсация за загубите по реализиране на проекта „Супер Боровец“ в размер на 2 млн. евро на ОбС сесия вчера. На заседанието бяха разгледани отчетите на общинските фирми и дружества. Направени бяха дебати по реализиране на проекта „Супер Боровец“ и дружеството „Рила-Самоков 2004“, в което общината има участие.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене