С 11 гласа „за“ преизбраха доц. д-р Траян Попкочев за ръководител на катедра „Педагогика“ в ЮЗУ

70002-632x358

Доц. д-р Траян Попкочев бе преизбран за ръководител катедра „Педагогика“ на Факултета по педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград. Зам. ректорът по образователните дейности-бакалавърски програми заемаше шефското място в катедрата предходните 4 години /от май 2011 досега/.

Претендент за поста бе и доц. Пелагия Терзийска, за която гласуваха 3-ма от преподавателите. Така с 11 гласа „за“, 1 невалидна бюлетина и 3 гласа в полза на другия кандидат 15-членният катедрен съвет определи  с тайно гласуване доц. Попкочев за ръководител на едно от основните звена на факултета и през следващите 4 години.

„Дългогодишната, упорита и ефективна работа на доц. Попкочев заслужава признание и уважение”, коментираха преподаватели и поздравиха колегата си. Ръководството на факултета начело с декана проф. Маргарита Колева също даде висока оценка за работата на водещия учен в областта на педагогиката.

Самият доц. Попкочев се слави сред студентите като изключително взискателен, безкомпромисен и ерудиран преподавател.

„Изпитите при доц. Попкочев са едни от най-трудните по време на цялото следване. Действително той държи много на знанията и изискава от нас да сме добре подготвени, но в крайна сметка само така можем да се изградим като добри специалисти”, споделиха студенти.

Факт е и, че хора, „минали през школата на доц. Попкочев“, понастоящем доказани педагози, помнят „като насън” лекциите му и с уважение свеждат глави при срещите си с него.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене