В надпревара сам със себе си А. Георгиев спечели конкурса за директор на РИОСВ – Благоевград, чака заповед

70022-632x358

Без всякаква изненада Ангел Георгиев спечели безапелационно конкурса за директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград. Той бе единственият, подал документи за мястото, допуснат до участие, явил се миналата седмица на изпита и спечелил оценка, по-висока от 4.00.

Конкурсът бе обявен месец след като от поста бе уволнена Татяна Дукова, назначена през 2013 г. от БСП. Веднага след това в шефския кабинет влезе предшественикът й Ангел Георгиев, човек на ГЕРБ и дългогодишен директор на инспекцията. Със спечелването на конкурса, на който беше сам срещу себе си, на практика А. Георгиев само ще претърпи техническа корекция в договора за управление – от вр.и.д. директор новата му заповед вече ще е за директор с основна заплата от 1300 лв.
Бившата директорка Т. Дукова, която А. Георгиев изпрати през март месец на борсата, бе отрязана от евентуално участие в конкурса с посоченото изискване от МОСВ за минимум 3 г. ръководна длъжност или поне 7 г. опит в конкретни дейности, свързани с околната среда.

В първите му дни след успешно издържания изпит и в очакване на заповедта за назначение като директор на РИОСВ, Георгиев получи добрата вест за спечелени 16 проекта на общини, кметства, училища и детски градини на територията на инспекцията, които ще получат финансиране от ПУДООС в рамките на националната кампания „Чиста околна среда 2015 г.”.
В кампанията бяха подадени 1012 проекта от цялата страна. В Благоевградска област до 10 000 лв. ще получат 8 общини и кметства – петричкото с. Кърналово, гърменското с. Огняново, с. Склаве, с. Сливница, с. Мусомища, с. Борово и Благоевград – предимно за дооформяне на същестуващи паркове и направата на детски площадки, а до 5000 лв. ще вземат 6 училища и 2 детски градини.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене