Мощно строителство на спортна инфраструктура в община Струмяни

main_b

Строителните дей­ности по проекти за над 5 милиона лева в спортната инфраструктура в общи­на Струмяни са в процес на активно изпълнение. Строителите са разполо­жили мощна техника на стадиона в Микрево, къде­то изцяло се строят нови зрителски трибуни, нови санитарни помещения, конферентна зала, освет­ление, саниране на старата сграда и други. Успоредно със стадиона в Микрево, се изгражда и стадионът в Струмяни, който ще се по­строи с изкуствена трева, строят се нови санитарни помещения, осветление, паркинг и вертикална планировка.

more_1_b

Строително-монтажните работи се осъ­ществяват по проектите «Спорт, младост, бъдеще» по договор №01/321/00641 от 23.10.2009 г. и «Играй с мен в зеления свят на мечтите» по дого­вор №01/322/00393 от 23.10.2009 г. Освен рехабилитация и изграждане на съществуващите спортни съоръжения, ще се изгра­дят 12 детски площадки: 6 броя в Микрево, 3 бр. в Струмяни и 3 бр. в Илинденци, ще се обо­соби нов спортен център с две площадки за игра: баскетбол / волейбол и хандбал / минифутбол в парк „Байкал” с. Микрево, които ще бъдат изградени с изкуствена настилка, осветление, трибуни, сани­тарни помещения и верти­кална планировка.

more_3_b

„Радвам се, че про­ектите тръгнаха и се из­пълняват качествено и в срок. – сподели кметът на община Струмяни Емил Илиев на поредната си обиколка из строителните площадки. – Имаше обек­тивно забавяне с цел про­ектиране на детските пло­щадки съобразно новото законодателство, някои от обектите се нуждаеха от специални проекти, но строителството е в разга­ра и до края на месец юни можем да се поздравим с модерна спортна инфра­структура и възможности за отдих. Всичко това е в името на младите, съз­даване на привлекателна среда и повишаване на стандарта на живот в община Струмяни”, каза още кметът.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене