„Монтана“ пречупи „Марек“ и съхрани шансове за финалите в Добрич

107383-Marek-KAI

„Монтана“ надигра „Марек Юнион-Ивкони“ с 3:1(25:23, 20:25, 25:23, 25:23) гейма във втората среща за двата отбора от предварителната група „Б“ от турнира за Купата на България, играна в спортната зала в Сливница, пише bgvolleyball.com. Пред погледа на министър Красен Кралев, волейболистите на „Монтана“ успяха да наложат волята си благодарение на по-доброто изпълнение на начален удар.

Двата отбора заложиха на много агресивен начален удар още от самото начало на срещата. Това предразполагаше състезателите да бъркат доста от своите сервиси. Развръзката на гейма настъпи в заключителните пет точки, когато две единични блокади на Явор Генов срещу Тодор Вълчев и една на Иван Латунов при атаката на Душков дадоха преднина на „Монтана“ от 23:20. Тази разлика се оказа достатъчна и атака през центъра на Чавдаров сложи точка на гейма след 25:23.

Вторият гейм започна подобно на първата част, с много риск от начален удар. Две атаки в аут на Минчо Минчев дадоха аванс от 8:4 в полза на „Марек“ до първото техническо прекъсване. По-малкото допуснати грешки в състава на домакините им дадоха възможност да увеличат аванса си на 16:10 до втората техническа почивка. Комфортната разлика позволи на домакините да доиграят спокойно гейма и след атака в аут на диагонала на „Монтана“ Минчо Минчев, домакините затвориха частта с 25:20.

В началото на третия гейм двата отбора значително намалиха силата на сервиса и това даде възможност за по-дълги разигравания. Самочувствието на шампионите каза своята дума и благодарение на организиран блок и добра атака те успяха да дръпнат с 16:12 до второто техническо прекъсване. Втората техническа почивка преобърна събитията на терена с главата надолу и след няколко добри сервиса и атака в аут на Тодор Вълчев, „Монтана“ поведе с 21:18. Домакините успяха да намалят изоставането си само на една точка 23:24, но атака по блокадата на Минчо Минчев затвори гейма при 25:23 в полза на Монтана.

Четвъртият гейм започна с размяна на точки до първото техническо прекъсване 8:7 в полза на „Монтана“. Последваха две успешни блокади на гостите и разликата нарастна на 10:7.

Добрият начален удар на Минчо Минчев и самоотвержената игра позволиха на гостите да запазят аванса си до 20:17. Пристъпване на Тодор Вълчев сложи край на срещата след 25:23 в полза на „Монтана“ и 3:1 гейма.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене