Третокласници от училището в Сатовча се включиха в инициативата „Предай нататък”

main_b

Учениците от трети клас при СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Сатовча заедно с любимата си учителка Аксиния Влайкова станаха част от националната кампания “Бъди човек”.

Децата се включиха в инициативата още в първия ден след ваканцията. Силно впечатлени от апела на кампанията “Предай нататък! Бъдете съпричастни един с друг, бъдете добри! Това е пътят да бъдем СИЛНИ БЪЛГАРИ С ДУХОВНОСТ!”, третокласниците в часа по „занимания и интереси“ решиха да посетят бившата възрастна вече сатовчанска учителка Петрунка Томова.

За втори път малчуганите тази година посетиха дома на г-жа Петрунка Томова, която живее сама и изпитва силна нужда както отдетския глъч, така и от вниманието на децата и младите си колеги, отдали се на възпитанието и обучението на подрастващите в Сатовча.

Учениците за първи път посетиха възрастната учителка по коледните празници и тогава се зарекоха, че няма да е за последно.

Този път децата проявиха собствена инициатива и за гостуването си при възрастната учителка изработиха великденски картички и й поднесоха своята скромна изненада, изразяваща се в малко, но от сърце продукти за великденската трапеза.

„Жестът на третокласниците целеше да направят поне малка крачка към пътя на доброто, защото те са убедени, че всяка промяна към по-добро, колкото и малка да е тя, е много ценна и си струва. Аз съм убедена, че те ще продължат да творят един нов свят, в който доброто се разпространява като епидемия и заразява всички”, коментира учителката им Аксиния Влайкова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене