Турнир за купата на Българската федерация по баскетбол – мъже ще се проведе на 22, 23 и 24 април 2015 г. в спортния комплекс на ЮЗУ „Неофит Рилски“

_thumb (1)

Югозападния университет за втори път след 2013 г. е домакин. Официалното откриване на събитието ще бъде на 22 април от 18 ч. непосредствено преди мача на УСК Академик Благоевград.

В състезанието участват 8 отбора, между които носителите на призови отличия от държавното първенство – ИУ Варна, съответно първи в класирането, УСК – Академик Благоевград, със сребърни медали и БК Чавдар – гр. Троян, трети в класирането.

Останалите отбори, които ще се участват са: Видабаскет – гр. Видин,  БК Академик Пловдив – гр. Пловдив, Рилски спортист – гр. Самоков, Дунав – СКБ – гр. Русе и БК Академик –гр. София. Победителите ще бъдат наградени с купи медали, и др.

На откриването и по време на състезанието в залата ще присъства г-н Георги Глушков,  президент на БФБ, Стефко Станев- председател на Съдийската комисия на БФБ, инженер Петър Геогриев, собственик на БК Рилски спортист – гр.Самоков, ректорът на ИУ – Варна – проф. Пламен Илиев и други представители на БФБ.

Югозападният университет кани всички любители на спорта с присъствието си да подкрепят УСК Академик Благоевград и баскетбола.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене