Хандбалистите на ЮЗУ със сребро от Универсиада 2014

ханбалисти ЮЗУ

Хандбалният отбор на ЮЗУ Неофит Рилски остана на второ място в турнира по хандбал при мъжете от Студентската универсиада в столицата. Възпитаниците на треньора Новко Попов загубиха от НСА във финала и останаха със сребърните медали. На практика това е отборът на Интер – Академик, който участва в първенството на А група по хандбал. Това са Адриан Зинков, Добрин Тунтев, Димитър Ортомаров и други. В същото време футболния тим на Югозападния университет се класира за ½ финалите, след убедителна победа над Софийския университет с 5:1.

Три гола за благоевградчани заби нападателят на Миньор Перник Методи Костов. Преди това футболистите от Югозапада надиграха последователно Технически университет София и Аграрен университет Пловдив. В четвъртък съперник на ЮЗУ ще бъде Минно-геоложки университет София. Освен силната игра на студентите от ЮЗУ вина за успехите има и Димитър Пенев. Треньор №1 у нас за 20 век е талисман на отбора, като присъства на всички мачове и дори подари топка „Brazuca”, с която ще играят отборите на световното първенство по футбол в Бразилия.

ханбалисти ЮЗУ

Освен Димитър Пенев кураж на момчетата дава и целия УС на УСК Академик. Турнира по футбол на Студентската универсиада е най- масовата надпревара, в която участват 26 отбора. Успех постигнаха и баскетболистите на ЮЗУ, който победиха ИУ Варна с 84:82 точки продължават в битката за медалите. Съвсем очаквано шампион в надпреварата по ориентиране е отборът на ЮЗУ, а индивидуално злато спечели Антония Григорова – Бурова.

Лъчо Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене