70 тона отпадъци са събрани по време на пролетното почистване в община Гоце Делчев

община гоце делчев
Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година се проведе във времето от 1 до 9 април 2015 г. Заради лошите атмосферни условия по това време обаче, то ще продължи до края на месец април, тъй като голяма част от учебните заведения, институциите и гражданите не успяха да се включат.

Преди Великденските празници, са почистени прилежащите терени около ПМГ «Яне Сандански», НПГ «Димитър Талев» и Трето ОУ «Братя Миладинови», районът на Ловния парк, улица «Дунав», а така също и част от коритото на река Градска. Почистването на речните корита на реките Градска, Туфча и Корнишка продължава и в момента. В резултат на почистването, от коритата, улиците, тротоарите, зелените площи и градинките, са събрани около 70 тона отпадъци. За тази цел може да се обръщате към Община Гоце Делчев на телефон 0888 006 080.

В началото на месец май, комисия ще направи оглед и ще определи най-активните участници в пролетното почистване, които по традиция ще получат парични награди.

Целта на кампанията по почистването, която е ежегодна, е да се ангажират гражданите да почистят своето населено място и да останат съпричастни към опазването и поддържането му през цялата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене