Предстои финално обществено обсъждане на проекта на Стратегия за ВОМР на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово

222В изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № РД 50-194/07.12.2015 г. по под-мярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., Сдружение с нестопанска цел Местна инициативна група (МИГ) – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово разработва Стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) с период на реализация до 2020 г. На базата на широк кръг проведени срещи и обсъждания с над 600 заинтересованите страни от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово и на основата на всеобхватно проучване на територията, проведени в периода м. февруари – м. май 2016 г. , е разработен проект на Стратегия за ВОМР, която включва мерки от следните програми:
• Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.
• Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.
• Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.
Случай че Стратегията бъде одобрена от Министерство на земеделието и храните, потенциални бенефициенти от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово ще могат да кандидатстват с проектни предложения по мерките на Стратегията до 2020 г.
Към настоящия момент Стратегията за ВОМР е все още в проект, което означава че същата може да бъде променяна или допълвана с предложения на заинтересованите страни. В тази връзка Ви каним на ФИНАЛНО ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ на проекта на Стратегия за ВОМР, на което ще Ви бъдат представени окончателните мерки, включени в документа, допустимите дейности и кандидати, максималната стойност на проектите, интензитетът на финансовата помощ и критериите за оценка на проектни предложения.
Общественото обсъждане ще се проведе на 18 май 2016 г. от 10:00 ч. в гр. Гоце Делчев, в административната сграда на Община Гоце Делчев на ул. „Царица Йоанна“ № 2, в залата на партера, като са поканени заинтересовани страни и потенциални бенефициенти от трите общини – Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.
След провеждане на общественото обсъждане предстои приемането на Стратегията от Общинските съвети в гр. Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, както и от общото събрание на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“. Одобрената от посочените органи Стратегия предстои да бъде внесена в Министерство на земеделието и храните до 31.05.2016 г., когато изтича крайният срок на обявената първа покана за подаване на Заявления за предоставяне на финансова помощ по процедура за подбор на МИГ и стратегии за ВОМР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене