Глобиха 1200 лв. собственичката на бар „Кис” в Якоруда заради клиенти с цигари и пепелници

темида
Глобиха 1200 лв. за неспазване на забраната за тютюнопушене на обществени места собственичката на бар „Кис“ в Якоруда  Десислава Хаджигеоргиева. Санкцията й беше наложена от инспектори към Регионалната здравна инспекция в Благоевград, а наказателното постановление, което жената се опита да обори в съда,  беше потвърдено от Районен съд – Разлог.

Имуществената санкция за неспазване Закона за здравето и по- конкретно забраната за пушене в закрити обществени места беше наложена на собственичката на оборотното заведение, намиращо се в центъра на Якоруда, през лятото на миналата година. При проверка на двама инспектори към РЗИ – Благоевград е установено, че двама от клиентите пушат, по масите е имало поставени пепелници, а помещението е било задимено. На място е съставен констативен протокол от извършената проверка, който барманът отказал да подпише. Последвал акт за установяване на административно нарушение, за който не са постъпили жалби от собственичката Д. Хаджигеоргиева в законоустановения 3- дневен срок и въз основа на който е издадено наказателно постановление, с което е наложена имуществена санкция в размер на 1200 лв.

Съдът счете, че жалбата, в която се сочи липса на яснота и конкретно описание на нарушението, е неоснователна, а издадените АУАН и НП съдържат всички законоустановени реквизити.  След като бяха разгледани всички събрани  по делото доказателства, съдия Албена Момчилова счете, че наложеното наказание е правилно и законосъобразно и потвърди НП, като даде на Д. Хаджигеоргиева 14-дневен срок за обжалване пред АС – Благоевград.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене