Невиждано: Пуснаха олио на изплащане по магазините

Напрежението между търговци и клиенти расте главоломно с всеки изминал ден. Причината – цените на стоките от първа необходимост и за ежедневна употреба, в случая олиото.

Някои търговски обекти се решиха на изненадващ ход- да пуснат олио на изплащане. Това става ясно от снимка в социалните мрежи, публикувана от депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев. Кадърът стана изключително популярен само за броени минути.

От поставената табелка се вижда, че бутилката с литър от слънчогледовото олио струва 7.50 лв., като от магазин в София предлагат разсрочено плащане на 3 равни вноски по 2.50 лв.

След спекулата с цените на олиото и прогнозите за очаквано драстично увеличение, пловдивчани се юрнаха по магазините, за да накупят възможно най-много бутилки. Хипермаркетите в града предложиха изгодна оферта с цени между 3 и 4 лв. на литър на промоция, но краят на тази промоция, обявена в седмичен период, приключи за часове. Рафтовете с по-евтино олио бяха опустошени, а по-предвидливите пък изкупиха бутилки с по 2 и 5 литра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене