ВНИМАНИЕ! Глоби ако шофирате с джапанки в Гърция

 50 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка за 30 дни грози всеки, който шофира автомобил с джапанки в Гърция от днес, съобщава в. Български новини.

 От полицията излязоха с решение да се налагат глоби на тези, които шофират с джапанки, за да се осигури пътна безопасност, особено през летния период на годината, когато трафика е голям.

 Припомняме, че ако ви хванта по джапанки зад волана във Франция, ще ви глобят 90 евро. В Испания глобата е още по-сериозна – 200 евро.

 Съгласно чл. 18 от Закона за движение по пътищата в Испания – водачът е длъжен да управлява с удобно облекло и обувки. Забранено е да носи дрехи или обувки, които да възпрепятства неговото свободно движение, биха ограничили неговите движения или могат да създадат опасност по време на управлението на МПС.

 В това число носенето на джапанки, чехли или друг тип открита лятна обувка, която може да доведе до приплъзване на обувката или на крака на шофьора или дори до закачване в педала на автомобила е забранено.

 Ако пътна полиция Ви спре за проверка и установи, че облеклото Ви не отговаря на Закона за движение по пътищата в Испания може да бъдете глобен 80 EUR.

 Забранено е също и да шофирате  автомобила си със слушалки, свързани към устройства
или приемници или за възпроизвеждане на звук .

 Ако пътникът на предната седалка, до Вас, е качил краката си на таблото на автомобила или ги е показал през прозореца на автомобила рискувате да бъдете глобен с 200 EUR.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене