36-г. петричанка докарана с линейка в санданската болница след 5 дена припадъци

линейка

36-годишната петричанка Красимира Ф. вчера по спешност бе докарана с линейка от Спешна помощ – Петрич в санданската болница. В линейката с младата жена пътуваше нейна братовчедка, след тях пристигнаха и други роднини, загрижени за състоянието на Красимира. Те разказаха:

„От четвъртък насам Красимира получава припадъци. Всеки път се обаждахме на тел. 112 и пристигаше Спешна помощ – Петрич. Биеха й успокоителни инжекции и я възстановяваха. Но припадъците продължиха. Искахме да приемат Краси в болницата в Петрич, но ни отказваха с мотива, че нямат клинична пътека. Тогава ние настояхме, след като няма да я приемат в петричката болница, да я транспортират до болницата в Сандански. Краси има 2 деца. Тя е млада жена и се надяваме лекарите в санданската болница да диагностицират състоянието й и да я излекуват”, казаха близките на Красимира.

По спешност бе свикан медицински екип, който назначи изследване на скенер на главата на Красимира, ще й бъдат назначени и други изследвания за установяване причините за припадъците.

Управителят на петричката болница д-р Тодорка Икономова лаконично коментира случая: „Въпросната жена е била докарана в приемния блок към болницата от Спешния център. Извикан е невролог, прегледана е на място и решението на лекаря е било, че няма нужда от настаняване в болницата. Изписана й е рецепта с необходимите лекарства и е пусната за домашно лечение. Впоследствие е възможно да е била пренасочена за болницата в Сандански от лекари от Спешния център в Петрич”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене