Туристи пълнят хотелите в Сандански по Великден

65bcc0aeae5455dfb9b5cd302b755775_XLНад 40 млн. лв. за пътувания и почивки ще похарчим около Великден. Хиляди българи ще посрещнат светлия празник в български или чужди курорти.

Според прогнозите 35 000 българи отиват за Великден в чужбина, а това е доста по-малко от миналата година, когато ваканцията беше по-дълга, съобщава Нова телевизия. Над 110 000 пък ще предпочетат някои от родните курорти. Средната цена у нас е между 220 и 230 лв., а зад граница отдихът ще ни струва средно 465 лева. Крайната сметка – над 40 милиона за пътувания и почивка.

Свободни места за почивните дни в един от СПА-хотелите в Сандански няма. Великденските пакети са за 3-4 дни, но заради априлската ваканция на учениците, повечето резервации в хотела са за седмица. Почивката в двойна стая ще ни струва между 330 и 440 лева с всички екстри.

Великден на ски или в джакузито се оказва най-предпочитан от туристите, избрали родните курорти. „Пакетите са с минимум 3 нощувки, като са включени нощувките, храна – предлагат се предимно ол инкузив, включени са и СПА процедури“, споделя туристическият агент Илиана Пешлова. Такъв отдих ще ни струва около 280 лева. По-евтин вариант са семейни хотели или къщите за гости в райони със забележителности или стари православни храмове. Свети места са сред предпочитаните дестинации и за почивките зад граница.

Най-много хора ще тръгнат на път, за да посрещнат празника на гости – с роднини и приятели. И докато много българите ще поемат зад граница за празника, 12 000 съседи от Гърция и Македония ще чуят „Христос Воскресе“ в български храмове.

Голямото пътуване започва от четвъртък. Само от София ще излязат над 300 хиляди автомобила. Предвидени са допълнителни автобуси и места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене