Алъш-веришът на пазара в Благоевград върви с пълна пара: Търгуват се мащерка и риган за дърва

 Търговията на пазара в Бла­гоевград вчера кипеше с пълна пара, десетки клиенти обикаля­ха сергиите, за да видят къде е най-евтино и къде са най-хубави­те продукти.

 Леля Стефка предлагаше раз­лични видове чай, мащерка, ри­ган.Жената обясни, че със спече­лените пари ще си купи дърва за зимата, нужни са й поне 450 лв.

 Леля Мара пък продаваше все­възможни зеленчуци, който беше произвела сама в градината си.„Гледам да изкарам повече продукция, за да я продам.

 Пенсията ми е 210 лв., а само за лекарства давам 86.Като си платя тока,водата и до­машния телефон нищо не ми ос­тава“, жалва се възрастната жена.

 От 5 години всяка сряда и съ­бота излага стоката си на пазара.Вече има и редовни клиенти и на тях прави отстъпки в цената.

 Баба Венера, пък беше облече­на с дебело зимно яке и продава­ше цветя засадени в кофички от кисело мляко.Тя също сподели,че пенсията и е 200 лв. и парите са недостатъч­ни за елементарните и нужди.

 Десетки баби и дядовци пред­лагаха на пазара продукцията си, с цел да припечелят някой лев, пенсиите им са твърде недоста­тъчни, за да покриват елементар­ните си нужди.

Вестник “ Благоевградска Вест „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене