Откраднаха джипа БМВ Х5 за 70 000 лв. на хлебния бос Димитър Бакалов от паркинга зад мола в Благоевград

77-01-03-Димитър-БакаловВозилото е застраховано за 72 000 лв., бизнесменът: Купих го на лизинг, не вярвам, да го намерят


 

Автокрадци откраднаха джип БМВ Х5 на „царя на баничките” и един от най-големите хлебни босове в Благоевград Димитър Бакалов. Колата, която възлиза на стойност от 70 000 лв. и е закупена преди 4 г. и 6 м., „изчезна” буквално за секунди в четири часа сутринта в петък срещу събота. Поредната нагла кражба вдигна полицията на крак, която постави патрули на входа и изхода на града заради набезите на гастрольори крадци, които напоследък тероризират областния център. Специално за в. „Вяра” Димитър Бакалов потвърди информацията с изчезването на луксозното возило и заяви, че не вярва то да бъде намерено. „Най-жалкото от всичко е, че тази напаст, както по всичко личи, не може да бъде овладяна от органите на реда. Както всеки ден в продължение на повече от една година, така и във въпросната вечер бях оставил джипа си на съхранение на паркинга зад мол „Ларго” в Благоевград, който е платен, но не е охраняем. Не вярвах, че това може да ми се случи, въпреки че винаги съм твърдял, че застраховка няма никой за нищо.

77-01-03   джипа на Бакалов

Не очаквам, че колата ще бъде открита, по-скоро съм сигурен, че тя няма да се намери – така, както не са намерени до момента и откраднатите други коли, които никак не са малко. Лично аз заедно с полицаите изгледах много внимателно видеозаписа с кражбата на джипа, записан от камерите на паркинга. На тях ясно се вижда как двама млади мъже, плътно забулени и с качулки на главите си, отключват колата и я подкарват съвсем необезпокоявано от никого в неизвестна посока. Това са младежи, които не са от града, а целта на кражбата е само една – автомобилът да бъде продаден зад граница. Сигурен съм, че той няма да бъде открит”, категоричен е Димитър Бакалов. Той уточни, че единствената утеха в случая е, че модерното возило, което разполага с най-съвременните средства, е застраховано в застрахователна компания за 72 000 лв. „Спомням си, когато преди години от банка в Благоевград изтеглих заем, за да купя този джип. Взех сумата от 70 000 лв. от тях и го купих на лизинг. С банката сключихме договор, с който се задължавах, докато тече лизингът, колата да бъде собственост на нея, а в  момента, в който той щеше да бъде изплатен, джипът автоматически се превръщаше в моя собственост. Оставаха още близо 5 месеца до края на лиизнга”, конкретизира Димитър Бакалов. Припомняме, че луксозният джип на Д. Бакалов е поредният от същата марка автомобили, които в рамките на седмица изчезват в Благоевград. Както писахме, преди шест дни в Първо РУП-Благоевград бе получен сигнал за извършена кражба на лек автомобил БМВ, паркиран на ул.“Бор“ в областния център. На 12 февруари тази година пък автоджамбази удариха и благоевградския автотърговец Христо Цветков и задигнаха черното му БМВ. Колата била паркирана край кафене „Паното“, в близост до кръстовището на ул. „Илинден“ и ул. „Марица“, където живее 40-годишният бизнесмен.


 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене