Излязоха нови подробности за мащабна полицейска акция край Сапарева баня

Криминалисти от Дупница и Пловдив удариха вчера около 4 ч. призори контрабандна фабрика за производство на цигари в имот на бившето военно поделение край Сапарева баня. Когато нахлули в обекта, ченгетата ахнали от изненада, защото се оказало, че не става въпрос за обикновена нелегална фабрика, а за супермодерен и добре оборудван завод, скрит от човешки поглед сред храсти и високи треви в хангарите за самолети в бившето поделение на ВВС.

По-голяма част от производствения процес е роботизиран, така с малко ръчен труд са постигнали голямо производство, а и са снижили риска от изтичане на информация по вина на човешкия фактор. Самата сграда, в която е открита фабриката, е триетажна, вътре била обзаведена като петзвезден хотел, само плочките по пода стрували хиляди левове. В подземието навремето се е намирал хангар за самолети, а в административната част на горните етажи са били канцелариите на командния състав.

gallery

При обиска са открити големи количества нарязан тютюн и готова продукция, подготвена за пазара. По първоначални данни производителят е от Пловдив. Има съмнение, че разбитата преди време контрабандна фабрика за цигари в Пловдив се е преместила край Сапарева баня, поради тази причина в акцията участват и пловдивски криминалисти.

Пред официалния вход на имота, който е ограден с няколко реда бодлива тел, но няма охрана, вчера с часове стояха паркирани полицейски автомобили от двете поделения на МВР.

Имотът на военното министерство е продаван на парчета през годините и все още не се знае официално кой е собственикът на сградата, в която е открит нелегалният завод. Допреди известно време тя е стопанисвана от фирма “Рила спорт” със собственици личният гард на Пламен Галев – Янко Кирилов Янков, и Ивайло Георгиев Иванов. Сградата е продадена преди около година.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене