Топ ПРЕСА: Да помолим Любен Татарски да спре да „помага“ на Разлог!!!

95

ОТ Калин КАЛИНОВ

Закононарушения на бившия кмет на Разлог скандализират общественоста,а политическите му опоненти  разобличават екс шефа на парламентарната комисия по регионална политика в разрушаване на 30 дка училищен полигон…. Докато г-н Татарски  приема Разлог като своя собственост и продължава да се „раздава” за него е на път да се превърне в сериозна заплаха .

По повод феодализмът на  Любен Татарски , разложани казват:”Когато лъжата е на другия край на света, истината тръгва да я догонва. И я застига. Лъжата знае това и се страхува.” Също като Любен Татарски – голямата “гордост” на Разлог и Разложко. Бивш кмет за цели два мандата и половина, а по- късно и депутат на ГЕРБ. “Краставите магарета и през девет дерета се подушват” шушукат разложани.
Дълго вилнял Любен Татарски из Разложкото землище.. И  тъй като под ръка е имал една поземлена комисия, “възстановил” на себе си и на своя род доста  декари апетитна земя. Хем за хотел и вила стават, хем и за “удар” в пиковия час на пазара. Ама общинска била земята, ама имало стари топографски карти, ама хората помнели и знаели, че това е общинско пасище барабар с храстите – да ходят да се жалят. Бог високо, цар далеко! Пък и защо ли да не се преборя за техните интереси? Хем ще млъкнат, хем и аз ще спечеля време. Така може би ще да си е мислел Любен Татарски, предвкусвайки своя пир като любимец на съдбата.
Казват, че преди, пък и след кърджалийските времена, когато султанът искал да възнагради някого, му давал кон и където по земята успявал да постави нишан, там минавали границите на владението му. На Любен Татарски кон не му бил нужен. Като представляващ община Разлог, той завежда дело в Разложкия районен съд срещу общинската служба “Земеделие и гори”, както по това време вече се нарича поземлената комисия. В съда с помощта на услужливи свидетели слага “нишан” на 900 дка в местността „Църнако.” Но изглежда, не само в шопско, но и в Разлог, законът е „врата у поле”. Не е спазена законната процедура и следва бърза промяна на плана. Собствениците са настанени, за „по-демократично”, на „по-подходящо място”. Вярно, далече от „Църнако”, но интересите на общината са защитени. Те са важните. А какви са те, общо взето, никой не знае. Или по-точно, знаят малцина. Най-много, разбира се, знае екс кметът, който минава за обществен герой, но нали мълвата е шило в торба, тръгва от ухо на ухо: Татарски така, Татарски иначе, и хората се радват, щото дето имаше предприятия умряха, “хляб трябва, хляб трябва за града”, повтаря и Любен Татарски. Нужен е значи стратегически размах, големи инвестиционни намерения в полза на общината, в полза на Разлог! Да се огледаме, дами и господа, за стратегически за града инвеститор. Аз каквото можах направих, но сама общината докъде може да стигне?!
И стратегическият инвеститор е намерен. Не много далече. Дето се вика, не се налага и да го търсиш. С кастилско високомерие г-н Любен Татарски цинично пренебрегва тези факти. Какво тук значи някаква си частна собственост пред светлото бъдеще, когато Разлог ще има „развитие“ … Как само звучи, а?! И общинският съвет, къде решително, къде със съмнение, къде против гласуваинтересите на местният феодал…. . В цялата тази сага човек би си казал, че Любен Татарски не се е досетил да помисли и за себе си. При такъв мениджърски размах и ясновидство, хич пък бива ли?97Не, помислил е най-вече за себе си бившият кмет и бивш депутат, настоящ чиновник на заплата в министерство. След идеите чудни и делата чудесни, като народен представител от партия ГЕРБ а днес чиновник, последва и реализацията на депутатската земя – бившата общинска мера. С присъщия му нюх на спекулант Любен Татарски прави своя “удар”. В последвалия инвестиционен устрем, когато цените на земята в „Църнако „и „Върбовски кладенец” достигат 180-200 евро на кв. метър, Татарски продава своята “възстановена” и “унаследена” своя и на рода си земя.
И без лупа е видно кой е облагодетелстваният в този банален случай на оплячкосване. Облагодетелстван е този, който продаде общинските интереси и се сдоби с общинска земя, превръщайки я в своя частна собственост. Неговото красно име е Любен Татарски, бивш кмет на Разлог за два мандата и половина и депутат от партията ГЕРБ днес чиновник. А за разложани остава високата здрава и непристъпна ограда навилата му”, неумолимите бариери, които ако все пак ги преодолееш, можеш и да пиеш чаша кафе за три лева, за да се досетиш, че не ти е там мястото.

Истината винаги излиза на яве, рано, или късно…

Няма как хиляди хора да са ти слуги, Любене!

Дошло е време за разплата!

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене