Кметът на Банско Георги Икономов проведе изнесен приемен ден в гр. Добринище и в с. Кремен

DSC06303При голям интерес премина организираният от кмета на община Банско Георги Икономов изнесен приемен ден. По време на срещите, жителите на населените места имаха възможност да поставят своите въпроси и проблеми директно на общинския градоначалник.

В село Кремен бе поставен въпросът за нарастналия брой на бездомните кучета. В тази връзка Икономов обяви, че в близките дни ще започне  кампания за тяхното кастриране. Акцията  ще обхване всички села на територията на общината.

Засегната беше темата за намаления брой на лицата, наемани по националните програми за временна заетост, като заинтересованите получиха уверението на кмета, че ще бъдат своевременно информирани и включени при стартирането на нови програми.DSC06380

     На изнесения приемен ден в Добринище, Икономов се срещна и с членовете на Настоятелството на читалище „Димитър Благоев“, като бяха обсъдени въпроси, касаещи поддръжката на материалната база и финансиране на  културните мероприятия, организирани в града. Кметът обеща съдействие за разрешаване на поставените проблеми и допълни, че е в ход подготовката на проектна документация за включване на читалището по Програма за енергийна ефективност, финансирана с европейски средства от новия програмен период.

„За мен е важно да знам какви проблеми има населението и да търсим начин за тяхното решаване. Радвам се, че интересът на хората е голям и така лично мога да се срещна с тях и да чуя тревогите им“, каза в края на приемния ден  Икономов и допълни, че е възложил да бъде изготвена прогнозна справка за средствата, необходими за реализирането на общинска програма за временна заетост, насочена към социално слаби представители на местното население.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене