Даниела Савеклиева: Партийното кадруване и търговията с влияние е основната работа на депутатите от БСП в Благоевградска област

савеклиева андонов Партийното кадруване и търговията с влияние е основната работа на депутатите от управляващата коалиция в Благоевградска област. Това заяви на пресконференция днес народният предсативел и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград Даниела Савеклиева. Повод бе поредният подресаващ факт с уволнението на директора на „Напоителни системи” – Благоевград, Живомир Василев, назначен лично с протекциите на депутата от БСП ЕМил Костадинов и уволнен лично от него преди Нова година заради несъгласието на Василев с политиката на БСП. „Особено скандално бе и изявление на депутата Емил Костадинов, който е ковчежник на столетница, че назначението на Василев е негова лична грешка, като при това публично и недвумислено призна партийните назначения и кадруването си в региона. От това изявление става ясно още, че назначенията се обсъждат от партийната организация, сякаш ще назначават някого за партиен секретар. Възниква логично въпросът – по какви критерии се издигат кандидатите за постовете в региона и застраховани ли са кадруващите партийни функционери от други грешки?, коментира още Даниела Савклиева.

Народният представител Георги Андонов добави, че в момента по отношение проблемите на обществото правителството е на автопилот, но по отношение на своите партийни централи и партийни функционери действа и те дори са изведени на преден план. „Доказателство за това са всички тези писма, които получаваме от служители в държавни предприятия, „Напоителни системи” и в „Югозпадно държавно предприятие” по отношение управлението на горите. Преди Нова година шестима души са били извикани на лична среща в присъствието на партиен функционер, за да подадат доброволно оставка и да напуснат работата си от системата на управление на горите. Тази политика се води в ущърб на страната ни”, заяви Георги Андонов.

Народните представители от ГЕРБ акцентираха и върху предизборните обещания, дадени от мандатоносителя, които са останали неизпълнени. „БСП дадоха празни, популистки обещания. Какво стана със строителството на АЕЦ „Белене”, проект за който бяха похарчени 14 млн. Лв. за един безмислен референдум Близо година след управлението на БСП нищо не е направено и това е доказателство, че ГЕРБ имаше правилната позиция за този проект”, уточни Георги Андонов. Даниела Савеклиева припомни дадените, но отново неизпълнени обещания в сферата пенсионната реформа, данъчната политика, премахването на плоския данък, обещаната нулева ставка за най-ниските доходи. „Част от тези обещания изобщо не се случиха, други се видоизмениха, както стана за най-ниските доходи. И сега най-бедните продължават да плащат данък всеки месец, с обещанието, че след година държавата ще им го върне. Управляващите обаче са наясно, че този лицензионен отложен разход на държавата вероятно ще бъде плащан от друго правителство. Даниела Савеклиева припомни обещанието на Сергей Станишев за намаляването на безработица и разкриване на нови 250 000 работни места. Тя посочи, че по данни на Евростат, след половин година управление безработицата е над 13%, докато при управлението на ГЕРБ беше около 12% и то при най-тежката финансова криза в света.

По повод справедливия протест на тютюнопроизводителите Георги Андонов коментира, че позицията на ДПС, което обяви, че подкрепя хората е огромно лицемерие. „Хората, които са създали проблема да застават зад протестите, които са предизвикали е лицемерие. Липсата на нормална бизнессреда и именно воденето на такава политика доведе до проблема – политика на лицемерието, на манипулирането на общественото мнение, с цел извличане на политически дивиденти, без да се обръща внимание на проблемите на хората. Защо по този проблем не чуем позицията на БСП на депутатите Емил Костадинов и особено на Тодор Радулов, който е от Гоце Делчев? Сега страната е на автопилот по отношение проблемите на обществото. Управляващите нито виждат, нито чуват”, коментира Андонов. Той припомни, че за последните три години и половина за първи път има спад на средната цена на тютюна. „Управляващите целят да върнат отново този режим на фирмите, които са на пазара, за да контролират целия сектор. Според Андонов, това е проява на грубо политиканстване с цел извличане на партийни дивиденти. Според Георги Андонов, политиката, която водеше ГЕРБ по отношение изкупуване на суровината е правилната политика.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене