Connect with us

Политика

Даниела Савеклиева: Партийното кадруване и търговията с влияние е основната работа на депутатите от БСП в Благоевградска област

Published

on

савеклиева андонов Партийното кадруване и търговията с влияние е основната работа на депутатите от управляващата коалиция в Благоевградска област. Това заяви на пресконференция днес народният предсативел и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград Даниела Савеклиева. Повод бе поредният подресаващ факт с уволнението на директора на „Напоителни системи” – Благоевград, Живомир Василев, назначен лично с протекциите на депутата от БСП ЕМил Костадинов и уволнен лично от него преди Нова година заради несъгласието на Василев с политиката на БСП. „Особено скандално бе и изявление на депутата Емил Костадинов, който е ковчежник на столетница, че назначението на Василев е негова лична грешка, като при това публично и недвумислено призна партийните назначения и кадруването си в региона. От това изявление става ясно още, че назначенията се обсъждат от партийната организация, сякаш ще назначават някого за партиен секретар. Възниква логично въпросът – по какви критерии се издигат кандидатите за постовете в региона и застраховани ли са кадруващите партийни функционери от други грешки?, коментира още Даниела Савклиева.

Народният представител Георги Андонов добави, че в момента по отношение проблемите на обществото правителството е на автопилот, но по отношение на своите партийни централи и партийни функционери действа и те дори са изведени на преден план. „Доказателство за това са всички тези писма, които получаваме от служители в държавни предприятия, „Напоителни системи” и в „Югозпадно държавно предприятие” по отношение управлението на горите. Преди Нова година шестима души са били извикани на лична среща в присъствието на партиен функционер, за да подадат доброволно оставка и да напуснат работата си от системата на управление на горите. Тази политика се води в ущърб на страната ни”, заяви Георги Андонов.

Народните представители от ГЕРБ акцентираха и върху предизборните обещания, дадени от мандатоносителя, които са останали неизпълнени. „БСП дадоха празни, популистки обещания. Какво стана със строителството на АЕЦ „Белене”, проект за който бяха похарчени 14 млн. Лв. за един безмислен референдум Близо година след управлението на БСП нищо не е направено и това е доказателство, че ГЕРБ имаше правилната позиция за този проект”, уточни Георги Андонов. Даниела Савеклиева припомни дадените, но отново неизпълнени обещания в сферата пенсионната реформа, данъчната политика, премахването на плоския данък, обещаната нулева ставка за най-ниските доходи. „Част от тези обещания изобщо не се случиха, други се видоизмениха, както стана за най-ниските доходи. И сега най-бедните продължават да плащат данък всеки месец, с обещанието, че след година държавата ще им го върне. Управляващите обаче са наясно, че този лицензионен отложен разход на държавата вероятно ще бъде плащан от друго правителство. Даниела Савеклиева припомни обещанието на Сергей Станишев за намаляването на безработица и разкриване на нови 250 000 работни места. Тя посочи, че по данни на Евростат, след половин година управление безработицата е над 13%, докато при управлението на ГЕРБ беше около 12% и то при най-тежката финансова криза в света.

По повод справедливия протест на тютюнопроизводителите Георги Андонов коментира, че позицията на ДПС, което обяви, че подкрепя хората е огромно лицемерие. „Хората, които са създали проблема да застават зад протестите, които са предизвикали е лицемерие. Липсата на нормална бизнессреда и именно воденето на такава политика доведе до проблема – политика на лицемерието, на манипулирането на общественото мнение, с цел извличане на политически дивиденти, без да се обръща внимание на проблемите на хората. Защо по този проблем не чуем позицията на БСП на депутатите Емил Костадинов и особено на Тодор Радулов, който е от Гоце Делчев? Сега страната е на автопилот по отношение проблемите на обществото. Управляващите нито виждат, нито чуват”, коментира Андонов. Той припомни, че за последните три години и половина за първи път има спад на средната цена на тютюна. „Управляващите целят да върнат отново този режим на фирмите, които са на пазара, за да контролират целия сектор. Според Андонов, това е проява на грубо политиканстване с цел извличане на партийни дивиденти. Според Георги Андонов, политиката, която водеше ГЕРБ по отношение изкупуване на суровината е правилната политика.

 

 

Новини

Д-р Александър Златанов: Налага се въвеждането на нови мерки

Published

on

„Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети. Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот“. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки – допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

Припомняме, че министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разпореди докладът с предложените мерки да бъде изпратен на всички заинтересовани страни, ведомства и организации с молба за становища по тях. След като бъдат разгледани всички предложения министър Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки.

Continue Reading

Новини

Назначени са двама заместник-министри в две ведомства

Published

on

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени заместник-министър на младежта и спорта и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Яничка Труева заема длъжността заместник-министър на младежта и спорта. Тя е завършила магистърска степен в областта на техническите науки в Химикотехнологичен и Металургичен университет в София. Експерт е в областта на младежката политика. Работила е като мениджър и консултант по различни проекти в публичния и частния сектор, включително по програмата „Хоризонт 2020“.

Нина Стоименова е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Завършила е магистърска степен по специалността „Маркетинг и мениджмънт“ в УННС. Дълги години е работила в дирекция „Национален фонд“ в Министерство на финансите.

Continue Reading

Политика

Светльо Витков проговори за ужаса: Мислех, че всичко е свършило за мен, когато…

Published

on

„Чу се един страшен трясък, нещо ни удари отзад и в следващия момент се оказах на тавана“, разказа кандидатът за президент

Музикантът, лидер на партия „Глас народен“ и кандидат за президент Светльо Витков оцеля по чудо в тежка катастрофа.

Инцидентът е станал в събота на Околовръстния път в София, предизвикан е от мощен джип.

„От вчера живея нов живот, по Божията милост, но ще съм безмилостен към убийците на пътя”, каза за bTV музикантът.

Той разказа и какво точно е преживял: „Чу се един страшен трясък, нещо ни удари отзад и в следващия момент се оказах на тавана. Вече си мислех, че всичко е свършило, след това се ударихме в стена, в мантинела и после още един удар и около 300 метра ни влачи.

Това е безумие, което се случва по нашите пътища, защото от 18, 20, 30-годишни лапета да карат с мощни коли с по 200, 300 коня. В крайна сметка те нямат нито опит, нито нищо“.

Continue Reading

Новини

Албина Анева повежда към успех отбора на Изправи се БГ! Ние идваме!” в Пиринския край

Published

on

Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!” откри днес своята предизборна кампания в Благоевград с водосвет. Водач на листата за народни представители е известният благоевградски адвокат Албина Анева, а в отбора на коалицията има още силни и значими личности.

В битката за 47-ия парламент всички те ще заложат на социалната политика, на защита правата на обикновения човек в тежката ситуация с увеличените цени на тока, газа и стоките от първа необходимост. Животът на хората става все по-труден. Затова от „Изправи се БГ! Ние идваме!” ще настояват държавата да поеме тази част от разликата на цените на горивата и тока, която води до повишение на цените, а това се отразява на доходите на хората. От коалицията са готови с 31 антикризисни мерки в защита на бизнеса и домакинствата в енергийната криза. За да не се чувстват българите притиснати от монополите, от намалението на доходите, от увеличеието на цените.

Албина Анева подчерта, че тяхната листа включва само хора от Благоевградска област и в нея няма парашутисти, няма хора от други региони на страната.

Всички от листата на коалицията в Пиринския край ще работят в интерес на хората от Благоевград и Благоевградска област. В нея има специалисти в областта на медицината – д-р Гайдарски, д-р Радойкова, д-р Арабаджиев. Има и адвокати, и представители на застраховането, както и на културата. От всяка по-голяма община има по един представител в листата.

„Моята лична цел е решаването на проблемите на област Благоевград. Изцяло ще съм в подкрепа на благоевградчани по всеки един проблем. Ще съм винаги на разположение на въпросите на моите съграждани. Ще работя за разкриването на нови работни места, ще подкрепя инициативата на кмета Илко Стоянов за повишаване благосъстоянието на благоевградчани, подкрепям идеята му за създаване на Индустриална зона и другите му идеи за по-добър живот на благоевградчани. Много проблеми има в нашата областта, те са и в инфраструктурата. Ще направя така парите от европроектите да се разходват справедливо, ще бъда будната съвест на всички, които живеят и милеят за нашата област”, заяви Албина Анева, водач на листата на коалицията в Пиринския край. Аз не се предавам в нито една трудна ситуация и наистина обичам хората в нашия район, затова ще работя със сърце за тях, допълни тя.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ