На поредна среща в Гърмен институции нищиха проблема с незаконното строителство в ромския квартал „Кремиковци“

Поредна среща с институциите и общинските съветници инициира днес в администрацията на Гърмен кметът Минка Капитанова за решаване на проблема с незаконното строителство в ромския квартал „Кремиковци“ и настаняването на ромите, които ще останат без покрив при евентуално събаряне на незаконните постройки.

Кметът Капитанова поиска отново съдействие от институциите поради нестихващото напрежение в Гърмен и недоволството на местните жители относно неизпълнени предписания за събаряне на незаконно построени къщи и колиби.

Основните институции, които биха могли да дадат адекватни отговори на жителите на Гърмен – РДНСК и ДНСК, обаче не се явиха на срещата. Присъстваха заместник-областният управител на Благоевград Асим Адемов, представители на Регионалния инспекторат по образованието, РЗИ, общински съветници, както и на неправителствена организация за защита правата на ромите.

На срещата не бе прието радушно от присъстващите общински съветници постъпилото ново предложение от областния управител Бисер Михайлов за търсене на възможности в селата Дебрен и Скребатно за осигуряване на временен подслон на бездомните роми, които се оказват нежелани във всички населени места в община Гърмен.

Така проблемът засега остава нерешен, остава да тлее и напрежението и недоволството сред жителите на Гърмен.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене