Разцепи се асфалтът на строения от „Главболгарстрой” Лот 1 на АМ „Струма“

43

Работници: Не за първи път запълваме цепнатините, ние пълним, свлачището ги отваря отново

Пропука се пътната настилка по Лот 1 на АМ „Струма“ на изхода на Дупница в посока София. Вчера работници запълваха цепнатините с разтопен асфалт. Първият лот от автомагистрала „Струма” беше пуснат в експлоатация само преди 20 месеца, а работниците, които вчера бяха на трасето, заявиха, че и преди време са запълвали пукнатини по участъка, но свлачищен процес го отваря отново.

На 23 юли 2013 година бе официалната церемония по откриването на участъка между Долна Диканя и Дупница. На нея присъстваха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, зам. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров, както и президентът на фирмата-изпълнител на строителството „Главболгарстрой” АД инж. Симеон Пешов и председателят на надзорния съвет на „Главболгарстрой холдинг“ инж. Камен Пешов. Стойността на строително-монтажните работи по договор бе 70 240 800 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД „Инфраструктура – магистрални пътища”.

В другото платно на автомагистралата на входа на Дупница пък липсват част от пътните знаци, които указват, че движението се извършва само в крайната дясна лента, сигнализираха читатели.

Репортерска проверка установи, че край пътя стърчат само десетина метални основи, знаците ги няма. Някои от основите за пътни знаци са счупени, вероятно от заблудени шофьори при опит да минат в лявото платно на пътя.

На въпрос към директора на Областно пътно управление – Кюстендил Юлиана Божилова защо няма указателни пътни знаци на АМ „Струма” на входа на Дупница, отговорът бе: „Изпратете въпроса си на имейл, ще получите отговор”. 3 дни след изпращането на мейла отговор няма…

Участъкът с липсата на пътни знаци, указващи, че движението може да се извършва само в дясното платно, е част от Лот 2 на АМ „Струма”. Липсата на знаците може да доведе до инциденти, но явно чиновниците, които получават заплати от данъкоплатците, не се притесняват…

44

46

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене