„Строго секретно“ от червен форум: БСП -Благоевгад се разцепи след избора на Милан Богдански за кмет, крият оставки на партийни секретари

_thumb

Ултиматумът отгоре е: Никакви оставки до изборите

Скандален форум на изпълнителното бюро на БСП -Благоевград се проведе в понеделник, съобщиха източници на struma.com. На заседанието е обсъждана вероятността цялото бюро да подаде оставките си. Станало е ясно, че недоволни от решението за издигане на Милан Богдански за кандидат кмет ,няколко партийни секретари са депозирали оставки в централата на БСП.

Сред тях са ексшефът на Охранителна полиция в ОД на МВР в Благоевград Любен Милев, кметът на Еленово и други. Въпреки разцеплението на червените обаче, е спусната спешна заповед от горе, в която им е забранено да напускат постовете си до изборите.

Приемането на оставки ще стане на първата конференция след изборите . „И без това резултатите от изборите най-вероятно ще бъдат катастрофални, но все пак въпрос на партийна принадлежност и дълг е да останем и да работим за партията в предстоящата кампания, коментираха пред struma.com част от депозиралите оставки, партийни секретари. Както съобщихме Богдански спечели във вътрешнопартийния избор срещу другия номиниран д-р Владимир Пандев с три гласа. Тогава Пандев обяви, че ще депозира оставката си като общински лидер. Сериозна работа отхвърлиха червените по вътрешно партийно дискредитиране, там се борят две лобита ,едното е това около депутата Емил Костадинов, другото около Пандев.

Не е тайна, че Костадинов и Пандев враждуват отдавна. Пандев е носител на новото начало в столетницата, Костадинов е архаичен, но не пуска властта, въпреки, че изпадна от народното събрание, не е и областен лидер, все още продължава да използва старите си партийни позиции и да влияе в решенията на червените . Множество ултиматуми получиха местните червени от Миков, но и това не помогна. Година преди парламентарните избори се разкъсаха от противоречия и битки за влияние, година след катастрофата на изборите, отново сме свидетели на смешни вътрешнопартийни ежби, които ще им нанесат през есента съкрушителния удар. Свидетели сме на безотговорно, управленско поведение по отношение на избирателите и поддръжниците на БСП в Благоевград.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене