Местния печат

печат

„Вяра“

Ватманката баба Капка гръмна песа на комшията Атанас Грозданов с ловна пушка, осъдиха я, призна: Виновна съм, нападна ме

Пенсионерка от дупнишкото село Делян бе осъдена условно за това, че преди около 1 година убила куче с незаконна пушка. 71-годишната Капка Георгиева ще понесе различни наказания за две деяния. Състав на Районния съд в Дупница, председателстван от съдия Добринка Зафирова, я осъди на 3 месеца лишаване от свобода за притежание на незаконно оръжие и за това, че е проявила жестокост към кучето, убито с ловна пушка „Кифсан“, калибър 12.

 

Актьорът Иван Иванов от Дупница: Заради апетитите на Силвия Балинова и Йонко Гергов театърът остана без тоалетни и фоайе, колегите в Кюстендил разполагат с 300 000 лв. бюджет, ние кретаме със 130 000 лв.

Актьорът от дупнишкия театър Иван Иванов: „Йонко Гергов и Силвия Балинова „свиха” тоалетните на театъра, взеха ги с кафето, което преди да стане заведение, беше разкошно фоайе. Болшинството съветници в Дупница и страната обаче гледат цял живот само как да си напълнят гушите. Това не са хора, а морално пропаднали типове”, това обяви един от най-талантливите актьори в Югозапада Иван Иванов от Дупница.

 

На вниманието на окръжния прокурор на Христо Георгиев: Лидерът на БДЦ-Благоевград Валери Манов: Сваляме общинския председател Елка Мозурска, ако се докаже, че е използвала бази на ВиК за частната си фирма

Уволнената от ВиК-Благоевград инж. Елка Мозурска е на път да се прости и с поста общински лидер на БДЦ. Членове на партията, които са гласували за нея, звъняха в редакцията и искаха подробности за причините, поради които е уволнена от ВиК. Управителят на ВиК Росица Димитрова обяви, че Мозурска е използвала материалната база и активите на дружеството, за да си разкрие собствена фирма, дублираща служебните й задължения.

 

Прокурор №1 Камелия Стефанова праща проверка в ЦНСТ-Мламолово след оплакване на граждани за присвоени пенсии на психично болни

Окръжна прокуратура-Кюстендил се самосезира по сигнала на граждани, изпратен до вестник „Вяра“, в който те посочват, че в Центъра за настаняване от семеен тип в село Мламолово се присвояват пенсиите на психично болни, а заместник-кметът Детелина Борисова на Бобов дол осребрява фактури за фалшиви консумативи, спално бельо с печата на болницата.

 

198 работници на фирма НЕС в Благоевград бедстват в наводненото от порои Чили, сред тях синът, внуците и снахата на бизнесмена Иван Чапов 

198 работници от благоевградската фирма НЕС са в епицентъра на невиждано наводнение заради поройните дъждове в Чили. Служителите в хидроенергийната компания участват в изграждането на фотоволтаична централа в района на пустинята Атакама. Собственикът на фирмата е бизнесменът Иван Чапов. На мястото на бедствието са синът, внуците и снахата на бизнесмена.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене