С танго откриха VII Национално състезание по информационни технологии в Благоевград , днес състезателите защитават проектите си пред комисия

Sastezanie_IT

С прочувствено танго откриха Седмото национално състезание по информационни технологии. То ще продължи до неделя, когато ще бъдат наградени победителите. За седма поредна година домакин на състезанието е Благоевград.
Стотици хора уважиха събитието и поднесоха поздравления за перфектната организация на община Благоевград , Седмо СОУ „Кузман Шапкарев”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Регионален инспекторат по образованието. Зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева поднесе поздравителен адрес от името на кмета д-р Атанас Камбитов, в който той се обръща към участниците в състезанието с думите „Според масовото разбиране информационните технологии са просто компютърна дейност, но всички вие в тази зала, знаете, че не е така! Информационните технологии са начин на разумно мислене, структуриране, ориентиране във времето, пространство – изкуство“.
Дългоочакваното събитие уважиха Любомир Станишев началник-отдел „Образование“ към община Благоевград, инж. Василиса Павлова старши експерт в РИО, доц. д-р Борислав Юруков зам.-ректор в ЮЗУ „Неофит Рилски“ по „Научноизследователска дейност“. Гостите от Технически университет – София проф. д-р инж. Огнян Наков и декан на факултет „Компютърни системи и управление“ и проф. д-р Никола Калоянов зарадваха присъстващите с новината, че първенците от състезанието ще бъдат приети в Технически университет без предварителни изпити.
Днес на състезателите им предстои да защитят пред комисия собствените си проекти. Темите са „Великите откриватели – познати и непознати”, „Моят роден край – познат и непознат”, „Моят дигитален свят”, „Непознатите откриватели”, „Етнографски области – знаци на паметта”, „Зелена планета”. В състезанието участват ученици от V до ХІІ клас. Целта му е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърни технологии. Награждаването на победители ще се състои на 22 март от 09.00 часа в Аулата на Югозападен университет „Неофит Рилски”.

Sastezanie_IT-3 Sastezanie_IT-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене