Перник от седмица без тролеи

85235-trolley

От понеделник електрическите машини не се движат, защото ЧЕЗ е спрял тока на дружеството за неплатени сметки, съобщи кметът на Перник инж. Иван Иванов, цитиран от „Мироглед”.

„Вчера разговаряхме със заместник-министъра на енергетиката и с представители на електроразпределителното дружество. „Тролейбусен транспорт“ е платило 74000 лв. за ток.  Общите задължения на дружеството са в размер на 640 000 лв. ЧЕЗ обаче е тотален монополист и настоява да бъдат внесени 170 000 лв., а останалите да се плащат разсрочено. Пада се по 50-60000 лв. на месец, което е непосилно за транспортната фирма“, обясни Иванов.

За гражданите е осигурен алтернативен транспорт. Остава обаче сериозния проблем с неработещата транспортна фирма, което заплашва 107 човека да останат на улицата без работа. Недоволните работници се събраха днес на протест с искане кризата да бъде разрешена.

„Продължаваме разговорите с ЧЕЗ. Надяваме се все пак да се намери някакъв компромис“, каза още Иванов.

Кризата със задълженията за ток на тролеите в Перник е от години. Периодично от ЧЕЗ заплашват да спрат тока на дружеството. До сега обаче Перник не е оставал толкова дълго без тролеи.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене