ВИДЕО: В Гоце Делчев представиха приключолият проект за предоставяне на социална услуга

йгхгй

Заключителна конференция по проект „Предоставяне на социална услуга  – Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, се състоя днес в Гоце Делчев.

Функциониращият вече Център за настаняване на от семеен тип за деца с увреждания, е спечелен проект на Община Гоце Делчев, който бе построен на територията на бившето военно поделение което от няколко години е общинска собственост. Целта на центърът е да реализира нов модел на качествена грижа за деца и младежи с увреждания в гр. Гоце Делчев, ориентирани към индивидуалните нужди на всяко дете и гарантиращ живот в среда, близка до семейната. Специфичната цел на проекта е да се разкрие нова услуга от резидентен тип, основана на професионална оценка на нуждите на децата с увреждания. Общо, 28 деца и младежи получават специални грижи според индивидуалните им нужди при условия, максимално близки до семейните, А четиринадесет лица, висококвалифициран персонал се грижат за нуждаещите деца.

Стойността на проекта е 785 346 лв., финансиран от с Договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Регионално развитие“, съфинансиран от Европейския фонд за развитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене