Проф. Огнян Герджиков представи биографичната си книга „Аз не бях политик“ в благоевградската зала „22 септември“

Ger.

Председателят на 39-то Народно събрание проф. Огнян Герджиков представи снощи в зала „22 септември” в Благоевград своята книга „Аз не бях политик”.
„Щастлив съм, че съм тук, в тази красива зала“, започна встъпителното си слово проф. Герджиков. Той благодари на община Благоевград за предоставената му възможност, на публиката в залата, дошла да чуе откровената му изповед, и на съпругата си, допринесла за написването на биографичния му очерк.
Книгата бе презентирана от носителката на литературна награда „Блага Димитрова“ Ана Боянова, която разясни колко полифонична е автобиографията и увери читателите, че ще останат изключително изненадани от многото личности, преплетени в един човек – автора.
Самият автор – проф. Герджиков, прочете няколко откъса и загатна за интересните глави в книгата, свързани със срещите му със световни политически лидери като Муамар Кадафи, Владимир Путин, Папа Йоан Павел II и други.
Ана Боянова и актьорът Емил Калев се погрижиха за музикалното оформление на срещата, изпълнявайки испански мелодии.
Гостите в зала „22 септември“ имаха възможността да чуят и някои от авторските стихотворения на проф. Герджиков. Част от тях си закупиха книгата и имаха възможността да получат автограф от автора.

Ger.-4 Ger.-3 Ger.-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене