Отлoжиха традиционният поход „По стъпките на Левски” в Троян

Отлага се традиционният поход и крос „По стъпките на Левски“ в Троян, който се организира всяка година по повод годишнина от гибелта на Апостола, съобщиха от общината.

Причината е сериозната заболеваемост от COVID-19, отчетена на територията на общината – 1952 на 100 000 души, по данни от 4 февруари. След разговори с организаторите от Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ и Общински комитет „Васил Левски“ – Троян, общината е взела решение да отложи планираното спортно събитие за юли, когато честваме рождението на Апостола на свободата.

От администрацията припомнят, че в събитието се включват стотици любители на спорта от различни възрасти. Предвид усложнената епидемичната ситуация в момента, прекият контакт на толкова много хора от различни краища на страната поражда неоправдано висок риск от сериозни здравни последици, посочват от Община Троян.

На 19 февруари, в 11.30 часа, ръководството на администрацията и представители на различни институции в града ще отбележат 149-та годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на хана на Васил Спасов в Троян.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене