СКАНДАЛНО! Заместник-областният управител адвокат Бистричка притиска местни кметове да работят с нейната кантора за юридически услуги!

photo_verybig_1333192

Всичко става под носа на областния управител Бисер Михайлов, който спи или се прави на заспал!

След като подписаха коалиционно споразумение с ГЕРБ и влязоха във властта, лидерите от Реформатор­ския блок бързо забравиха обещанията за спиране на партийните назначения.

„За 14 години в опозиция, десет от които ДПС беше на власт, кьорав седесар на служба не е останал.“ Твърдението принадлежи на Радан Кънев и сигурно не е далеч от истината. Но използването на израза „седесар на служба“ изда­ва определен начин на ми­слене, който е доста далеч от програмните намерения на Реформаторския блок за „деполитизиране на държавната администрация“ и „премахване на партийните и роднинските назначения“.

„За 14 години Реформатор­ският блок и нашите хора се научиха, че властта и по­литиката не са уволнение и назначение, властта и по­литиката са решение и отго­ворност“, казва още Радан Кънев. Дали?

Движение „България на гражданите“ (ДБГ) остана без областен управител, но навакса, получавайки най-много заместници. С такъв пост бяха уредени местните лидери на парти­ята Анна Бистричка (Благо­евград), Йордан Йорданов (Добрич), Силвия Велкова (Кюстендил), Драгомир Кавалски (Ловеч) и Диана Дин­кова (Ямбол) Анна Бистричка е родена в Благоевград. Средното си образование е завършила в ПГ „Кирил и Методий“, бивша Солунска, в Благоевград, а висше образование – Пре­дучилищна педагогика във „Висш педагогически инсти­тут“- Благоевград и „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. 17 години е адвокат към Адвокатска колегия – Благо­евград, а последните години обслужва правно община Струмяни. Властта обаче здраво я засилва да продъл­жи развитие за своят юриди­чески бизнес с цел личностно обогатяване. Репортер на югозападният таблоид се добра до информация че за­местник областният управи­тел е назначил своя млада колежка да управлява нейни­ят бизнес .дсддсд

Успоредно с това амбициозната юристка от­правила офертата си за юри­дическа консултация към доста кметове от областта и „посъветвала“ всички да се насочат към нейната канто­ра за по добра комуникация с областната управа. Същата порочна дейност се развива под носа на областният упра­вител Бисер Михайлов който е заспал за тази дейност или поне се прави на такъв. Само за сведение средната цена аз адвокатски услуги към об­щините от кантората на Бист­ричка е близо 2000 лева на месец при положение че вся­ка община си има и назначен юрисконсулт, който върши цялата работа. Защо ли?

Припомняме, че в края на миналата година именно „Топ Преса“ разкри скан­дални факти, подплатени с документи, според които областният координатор на „България на гражданите“ в Благоевград консултира фирма, близка до съпругата на Николай Бареков. Според разкритието, въпросната фирма инвестира в бизнес с ВЕЦ-ове в югозападна Бъл­гария.

„Всеки един договор, който сключвам, е напълно зако­нен. Клаузата в договорите, които сключвам, че трябва да се пази търговската тай­на на клиента от страна на консултанта, не ми дава въз­можност да коментирам как­вото и да е за сключен от мен договор. Не правете сенза­ции от нещо, което реално не съществува, в случая скан­дал. При нарушаване на чо­вешките ми права и правата ми на юрист, също така при уронване на с години граде­ния ми престиж, ще потърся отговорност от авторите на вашето разследване…“, каз­ва тогава Бистричка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене