Синът на Георги Първанов – Владимир, готви да приватизира апетитните имоти на неврокопската кооперация „Атанас Тешовски“?!

сасас

ПРИТЕСНИТЕЛЕН ФАКТ, ПОПАДНАЛ САМО В ТОП ПРЕСА: Фирма „Дера Инвестмънт“ ООД, която пък е собственост на комплекс „Белчин гардън“ в самоковско­то село Белчин с управител прословутия строителен бос Владимир Лазов, проуч­ва терена на ТПК-то за строеж на МОЛ!

 Председателят на кооперацията Георги Башлиев – роднина на бившата съветничка на президента Първанов Бойка Башлиева, тайно върти номера на кооператорите!

Анонимно писмо в редакцията на „Топ Преса“ провокира репортерска про­верка в ТПК „Атанас Тешовски“ в града. В изложението се твърди, че ръко­водството в лицето на председателя й Георги Башлиев из­гонило неудобните член-кооператори и оставило само ня­колко души, за да може свободно да се продават сгради или да се дават под наем и само шепа хора да из­карват пари от това. В подго­товката на приватизацията на имота в Гоце Делчев, извес­тен като бивше предприятие за инвалидите в града, участ­вал техен адвокат с гърба на бившата президентска съветничка на Георги Първанов – Бойка Башлиева, която е роднина на управителя Георги Башлиев, който не се спирал пред нищо, за да постигне общата цел. Анонимни автори канят данъчните, прокурату­рата и полицията да обслед­ват въпросната трудово-производителна кооперация, но не искали да си казват име­ната поради страх от натиск и заплахи.

Голяма част от помещения­та на въпросната кооперация се дават под наем и на месец от това се изкарва определе­на сума, която покрива разходите. Кооперацията няма дългове и вземания, нито пък е пред фалит, за да бъдат имо­тите й продадени на търг. Дру­гият вариант за приватизация е решение на Общо събрание при кандидат-купувач, но та­кова също няма.саасаад

Това обясняват адвокатът, председателят и хора от упра­вителния съвет. Истината е, че при всички власти за тази сграда е имало апе­тити, но до реална сделка досега не се е стигало. „…

Обслужвам кооперацията по договор. Нито едно от твърденията в това писмо не отговаря на истината. Все­ки от коопе­раторите има право на глас.

Хората тук са родолюбци и поддържат духа на кооперация­та, държавата не помага никак и аз не знам защо ме намесват в някак­ва игра. Когато бях поканен като юрист, в ТПК „Атанас Тешовски“ имаше много повече хора. Аз съм тук от години, но не знам как се привати­зира кооперация…“ заявява адвокатът и подчертава, че няма нито един изхвърлен ко­оператор или работник и още по-малко дългове или неуре­дени отношения с наематели. Според думите й, през послед­ните години действително са идвали големи и малки поли­тици и фирми, които са искали да сложат ръка върху имота.

„…Въпреки трудностите, тази кооперация оцеля и не фалира. И аз питам с какво държавата подпомага такъв вид сдружения? Имаше едни вече минали облекчения и целта в тази анонимка е да се замеси моето име в един комплот. Единствената ми връзка изобщо с приватизацията е, че съм правила правни анали­зи на фирми“, казва още тя.

Дейността на ТПК „Атанас Тешовски“ в Гоце Делчев сега е сведена до отдаване на по­мещения под наем.

„Ние сигурно сме единстве­ната оцеляла такава коопе­ративна манифактура. Едно време имахме пунктове от тук до границата, работеха стотици души. Как да оцеля­ваме днес?!“, споделя още председателят на коопераци­ята Георги Башлиев, който не отрича топлата си връзка с Бойка Башлиева но до там. „ Личното няма нищо общо с публичното и общественото…“, споделя Башлиев. Ус-1 поредно с тази версия, разследващите репорте­ри на вестник Топ Преса се добраха до инфор­мацията, че апетити за имотите на ТПК-то имал не кой да е, ами един от най-големите инвести­тори в страната, а имен­но синът на президента Първанов – Владимир Първанов. В редакцията ни попадна документ, подписан от управи­теля на „Дера Инвестмънт“ ООД, която пък е собственост на комплекс „Белчин гардън“ в са­моковското село Белчин с управител прословутия стро­ителен бос Владимир Лазов, който иска от местна геодезическа фирма да проучи тере­на около бившото предпри­ятие ТПК „Атанас Тешовски“ за сондиране, строителство и развитие на инфраструктура за възможното строителство на голям бизнес и търговски център. Колкото и скандално да звучи, въпросната фирма и въпросният строителен бос отново се свързват с името на президентът Първанов и главно с неговия син – Владимир. Преди години вестник Топ Преса пръв писа, че въпрос­ният тайният „холдинг“ строи луксозен хотел в местността „Долните бани“ на град Гоце Делчев и основен ръководи­тел на обекта беше именно си­нът на Първанов, въпреки че по документи той няма нищо общо с имота. Това за бъл­гарската по­литика обаче далеч не е притеснител­но.

Неврокопчани го­ворят под сурдинка:Първанов често спи в мезо­нета си в град Гоце Делчев и ходи на лов в ДЛС „Дикчан“!!!

В българските медии от години насам пише за „ин­веститорския интерес на Първанов към град Гоце Делчев. В книгата си „Пре­зидент на РЪ БЪ“ журналис­тът Иво Инджев разкрива за друг таен президентски имот, който се намира в Гоце Делчев, точно в сърцето на града. Отново става въпрос за мезонет и собственост на търговски части. Разпо­ложен е на последните ета­жи на търговския център „Възраждане“, която отново е РПК. Сградата е вдигната върху имот, собственост на местната потребителна коо­перация.. Ще кажете – защо точно в малък град като Гоце Делчев? Защото на ня­колко километра над град в изключително красивия родопски дял „Дъбраш“ се намира ловното стопанство „Дикчан“. Първанов обича това място и често ловува там, разказват местните. Те обаче деликатно млък­ват, когато стане дума кого е водил в Гоце Делчев дър­жавният глава и с кого е нощувал в мезонета над ко­операция „Възраж­дане“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене