Хотелиерите в Банско свалят цените за Великден

hotelieri-v-bansko-skochiha-sreshtu-apartamentnite-kompleksi-54507

Хотелите в Банско ще смъкнат цените за великденските празници. Намалението ще стане факт още в края на този месец, пише standartnews.com. При пакетните услуги то ще бъде между 30% и 40%, а единичните нощувки ще са по-евтини от 10 до 20%.

През април пакет от три нощувки в тризвезден комплекс ще може да се купи за 120-150 лева на човек. Разликата в цената е в зависимост от екстрите, които се предлагат на гостите. Малко по-скъпо ще е в хотелите от по-висок клас. В цената влиза спане, закуска, вечеря и ползване на спа процедури. В момента хиляди туристи са на ваканция в курорта Банско. Има много сняг и условията за каране на ски и сноуборд са перфектни, пистите са отлично обработени.

„Няма как, ще смъкнем разценките, макар зимният сезон да се удължи заради многото сняг. Но само така можем да привлечем клиенти“, твърдят от Туристическата асоциация в Банско.

 

Малките семейни хотели предлагат нощувка със закуска от 20-25 лева на човек. В частните квартири същата услуга е до 20 лева. „По традиция цените падат по-драстично през март, за да хванем последните любители на ските, които ще са в курорта ни. Но в момента няма ситуация, която да изисква рязко смъкване на цените на нощувките, това ще стане чак в края на месеца“, казват хотелиери.

През април и май в Банско се очакват традиционно групи от Гърция, Сърбия и Македония. Българите също избират планинското градче за пролетна ваканция.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене