Днес областният управител инспектира ремонта на Е 79

109754-biser-mihailov

Областният управител Бисер Михайлов днес инспектира как протича ремонтният процес на Е 79. Преди дни в следствие на обилните валежи на главния път се активира свлачище, което затвори за втори път за часове пътя Е79. На място Областният управител и представители на „Геозащита“ Перник и АПИ решиха да се намери трайно решение на проблема, в следствие на което текат в момента ремонтни работи за обрушаване и терасиране на скалните маси. На целия път в района на Кресненското дефиле е направен оглед и са набелязани критични участъци за обрушаване. Процесите протичат нормално под контрола на Областно пътно управление Благоевград.

По късно Областният управител посети на място за оглед и моста при с. Митино. На огледа присъстваха кметът на община Петрич В. Илиев, кметовете на с. Генерал Тодоров, с. Марикостино, с. Митино. Засега минаването през моста е забранено. Очаква се експертно становище от НКЖИ, след спадане нивото на река Струма. За сега решението на проблема е извозването на пътниците с автобуси от гара Генерал Тодоров до гр. Петрич.  Проблем обаче се явява двукилометров участък,  от общинската пътна мрежа, който е в лошо състояние. За момента фирма Агромах се ангажира да ремонтира пътя с временна пътна настилка така, че да може движението да се извършва безопасно в този участък.

Областният управител пое ангажимент да осъществи необходимите срещи с  МРРБ и АПИ за намиране на средства за трайно решение на проблема и подпомагане на Община Петрич за ремонт на компрометирания участък.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене