Борисов иска повече инвестиции и за по-малките населени места

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов призова за повече инвестиции в по-малките населени места в страната. Това стана ясно на днешната среща на министър-председателя със старши вицепрезидента и генерален директор на направление „Технологични услуги“ в Хюлет-Пакард за целия свят Жан-Пол Вагнер, информират от пресслужбата на Министерски съвет.

Хюлет-Пакард е доволен инвеститор и е сред компаниите, които ще продължат да инвестират в България, стана ясно още по време на разговора. От мултинационалната технологична компания изразиха своето задоволство от добрата бизнес среда в страната ни. Приветстваха водената от кабинета данъчна политика и сериозната работа по подобряването на инфраструктурата, което дава допълнителни преимущества на България като инвестиционна дестинация.

Хюлет-Пакард, които вече са открили над 6000 работни места в страната, изразиха намерението си да развиват дейността си в България. В тази връзка г-н Вагнер покани премиера Борисов през април да бъде специален гост и да открие новата мащабна инвестиция на компанията в България – единствената в Европа технологична лаборатория на Хюлет-Пакард за създаване на концептуални ИТ решения и обучение на високопрофилни експерти. Вложенията в лабораторията надхвърлят 10 милиона лева.

По време на разговора премиерът Борисов изтъкна работата по електронното управление като част от приоритетите на кабинета, което ще осигури по-качествени услуги за гражданите и бизнеса. Министър-председателят призова представителите на компанията да инвестират и в по-малките населени места в страната, за да няма концентрация само в столицата и в големите градове, а да се постигне по-балансирано развитие в различните части на България.

На срещата в Министерския съвет присъстваха още – старши вицепрезидентът за направление „Глобални центрове за услуги“ в Хюлет-Пакард за целия свят Прадиип Кумар, генералният директор на Хюлет-Пакард за България Ираван Хира, вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Анжелина Тотева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене