В Рибново събират пари за транспортиране тялото на Благовест Таламанов

благовест таламанов

От тази сутрин жителите на гърменското село Рибново инициираха кампания за набиране на средства за транспортиране на тленните останки от САЩ на загиналия, по първоначални данни при катастрофа, Благовест Таламанов.

Необходимата сума за транспорта на ковчега е между 12 000 и 18 000 долара. Средствата се събират в местното кметство, както и по домовете на хората в Рибново.

В кампанията се включват с разбиране и искрени съболезнования към почерненото семейство фирми и институции, за да подпомогнат родителите да видят за последен път детето си и да го погребат в родното му село.

28-годишният Благовест Таламанов е загинал на 33 км от столицата Вашингтон в малко градче, известно като офшорна зона, където е живеел и работел през последните пет години.

От вчера в Рибново обикаля и слух, че нещастието със смъртта намомчето е вследствие на убийство. Снощи канадска телевизия е излъчила репортаж, че младежът е загинал при престрелка. В съобщението до родителите също се споменава за убийство с огнестрелно оръжие.

За случая са уведомени посолството на САЩ в България,правителството и президентът Росен Плевнелиев.

По непотвърдена информация българските служби вече са се задействали, като на първо време са настояли за повече подробности, но колегите им зад Океана са отговорили, че работят по случая и когато има повече яснота, ще бъдат уведомени.

От вчера сутринта, след като се разчу за трагедията, сполетяла семейство Таламанови, село Рибново потъна в сръб. Междувременно приятели на Благовест, с които е живял в САЩ, вчера са направили страница във Фейсбук също за набиране на средства за транспортиране на тялото му в България.

Кампания тече и в специализирания сайт за фондонабиране gofundme.com/blagosendoff.

Ето и разкритата банкова сметка в „Търговска банка“ за набиране на средства:

IBAN BG66DEMI924000147547

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене