Отложиха половината мачове в Югозападната „В“ група, 10 см сняг покри терена на „Германея“, багажа разопаковаха в Петрич, Хаджидимово и Г. Делчев

65353-632x358

Половината мачове в Югозападната „В“ група бяха отложени за средата на идната седмица заради лошото време и неблагоприятните прогнози на метеоролозите за предстоящия уикенд. Решението взе Зоналният съвет на БФС в София, свикан на спешно заседание от председателя Валентин Чакъров вчера по обяд, когато засегнатите гостуващи отбори вече окомплектоваха багажа си за път.

Индикации за невъзможността да се стъпи на стадиона им първи дадоха още в сутрешните часове от „Германея“, откъдето предупредиха за 10-сантиметрова снежна покривка на терена, която не позволява провеждането на срещата със „Струмска слава“. Последваха алармени сигнали от Велинград, Самоков и Бистрица, там предстояха визитите съответно на „Беласица“, „Пирин“ /ГД/ и „Места“. Това принуди шефовете на централата да реагират светкавично и да съобразят рокадата с климатичните условия.

Отхвърлено обаче беше искането на „Миньор“ /Пк/ за отлагане на днешното дерби на кръга с „Оборище“. Перничани се мотивираха с множеството заболели и контузени футболисти. Молбата на чуковете си остана глас в пустиня, след като от Панагюрище гарантираха идеалното почистване на игрището на ст. „Орчо Войвода“. От телевизията, държаща правата за пряко излъчване на двубоите от третия ешелон, също настояха двата отбора да играят според предварителния график, за да не нарушават програмната схема, което допълнително наклони везните за отрицателно становище по просбата на миньорци.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене