Спортните клубове в Сандански поискаха от общината 500 000 лв. за дейността си през новата година

Спортните клубове и неправителствените организации в Сандански заявиха рекордна сума за финансиране на дейността им от бюджета на общината за новата 2023 година. Според подадените заявления сумата е над половин милион лева.

Отново най-големи са претенцишите за пари от ОФК „Вихрен“ – 150 000 лв. От ръководство са се аргументирали, че амбициите на клуба са за влизане в професионалния футбол. По 10 000 лева са поискали плувните клубове „Сандански“ с президент Божидар Граматиков и „Вихрен” с президент Николай Вакареев. Спортен клуб по самбо и джудо иска 12 000 лева, Спортен клуб по волейбол – 10 000 лева, Спортен клуб по лека атлетика – 5000 лева, Съюз на българските спасители – 5000 лева.

Осемте селски футболни клуба са поискали суми от по 5000 лева за цялата календарна година. Така общият размер на парите, заявени от спортните клубове, надхвърля 450 000 лева.

Съветникът Снежана Стоянова е категорична, че при разпределяне на средствата за спорт ще трябва да се спре порочната практика да се раздават пари от бюджета на общината в нарушение на действащата наредба.

Финансирането ще се обсъжда на първото заседание на ОбС за новата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене