Право на отговор на „Хелиос-Метал Център“ : Да оставим фактите да кажат своето

6_intervju

Кирил Василев, управител на „Хелиос – Метал Център“ ООД

 

До

Вестник „Топ Преса’ гр. Благоевград

ПРАВО НА ОТГОВОР

От„Хелиос – Метал Център“ ООД ЕИК: 160015043 седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, бул. Ал. Стамболийски 9а управител – Кирил Василев с регистриран в Търговски регистър клон „Хелиос – Метал Център“ ООД – клон Гоце Делчев ЕИК на клон: 160015043 0010 седали­ще и адрес на управление на клона: гр. Гоце Делчев, ул. Драма 50, управи­тел на клон – Кирил Василев

ОТНОСНО: публикация във вестник „Топ Преса“ от 27.02.2015г, с автори М. Павлова и Ф. Бойков

На 27.02.2015г във вестник „Топ Преса“ е публикувана статия, чието съдържание категорично противо­речи на истината. По тази причина се възползваме от правото си на отговор, като се надяваме на коре­ктно отношение и предоставяне на достатъчно гласност.

И така в края на своето изложе­ние авторите се заричат: „Няма да се откажем, докато не установим каква е истината“. Тогава нека да дадем фактите.

„Хелиос – Метал Център“ ООД е създадено през 1990г в гр. Пло­вдив. Основната дейност на ком­панията е производство и търговия с метали и изделия от метал. Тази дейност е съсредоточена в произ­водствените ни бази в Пловдив и Бургас.

На търг, проведен през 2008г от Агенцията за държавни вземания, бе закупен недвижим имот – част от бившия завод „ УКВ“ гр. Гоце Делчев. След ремонт и леко преус­тройство, поставихме началото на още една производствената база на дружеството, тази в гр. Гоце Дел­чев. За да може това поделение на фирмата да разполага с известна самостоятелност учредихме „Хели­ос – Метнел Център“ ООД – клон Гоце Делчев.

Днес клонът да дружеството оси­гурява работа на над 50 човека. Как­во работят те: машинни оператори, шофьори, секачи, общи работници. Това е. В клон Гоце Делчев няма и нико­га не е имало работници назначени на позиция арматурист, както твърди неназованият достове­рен източник в статията.

И причина за това е че в тази производствената база, от самото й създа­ване до днешна дата се извършва обработка на дърво и производство на изделия от дърво, а за тази дейност арматуристи не са необходими.

Не ни е ясно как авто­рите са достигнали до извода, че компанията ни не дава нищо на иконо­миката на Гоце Делчев. Тук инвес­тирахме над 1 600 000 лева в заку­пуването на самото предприятие, в снабдяването му с нови машини и технологии. Компанията не само осигурява работни места в района, но и ежегодно заплаща данъци в размер на 5 600 лева към Община Гоце Делчев. Да това е един „ма­лък“ принос за развитието на райо­на, но ние се гордеем с него.

От създаването си до днешна дата дружеството не е имало слу­чай на работник без трудов дого­вор.

Всеки един от нашите работници и служители не само има трудов договор, но също така полу­чава заплащането си ежемесечно. Оси­гуровките му биват превеждани в срок и се ползва от всич­ки права предоста­вени му по закон.

Това са факти, които могат да бъдат про­верени. Въпросът е дали авторите са оп­итали да направят това или просто са използвали по-лес­ния начин – имаме човек, който твърди нещо и то изглежда убедително.

През януари 2014г, при обстой­на проверка извър­шена от Дирекция „Инспекция по труда -Благоевград“ не бяха констатирани нарушения в дейността ни, резултатите от пре­дходни проверки на Инспекцията са същите – няма отчетени наруше­ния. Можем смело да заявим, че сме компания, която в своята дейност е спазвала и спазва всички за­конови разпоредби, като трудовото и осигурителното законодателство не правят изключение.

Сега на свой ред ние питаме: Защо редакцията допуска публи­куване на статия, без да бъде взето становището на нашата страна в спора? Нещо повече – никой не по­търси контакт с нас – по телефон, с писмо или искане за среща. Исти­ната, която търсят двамата автори, не може да бъде постигната, без да е направена обстойна проверка на информацията подадена от бивш служител.

Заявяваме намерението си, чрез всички законови средства, да по­търсим отговорност от авторите на статията за недоказаните и не­верни твърдения, опитите да бъде уронен престижа и доброто име на компанията, както и за използвани­те агресивни изразни средства.

В „Хелиос Метал Център“ ООД държим на доброто си име и без­упречната репутация. Градим ги с години и ги защитаваме всеки ден, чрез работата и отношението си към клиента. Така ще бъде и занапред.

28.02.2015 г.

Забележка!!! В името на коректност­та и верността на читателите ще кажем, че на фирмата бяха пре­доставени подписани декларации за отговорност от източника на стати­ята. Информацията в нея беше пре­доставена като версия и хипотеза, а не като твърдение. За нас е важно, че истината излиза на бял свят. За следствието си има институции.

Екипът на Топ ПРЕСА

Pravo na otgovor - vestnik TopPresa-1

Pravo na otgovor - vestnik TopPresa-2

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене