Снегът създава проблеми и по пътищата в Югозапада

85190-poledica-zima-led-sniag

Обилния снеговалеж очаквано създава проблеми при движението по пътищата и в Югозапада. Към момента сняг вали почти навсякъде в страната. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават, че пътните настилки на места са мокри, заснежени, но са обработени и опесъчени. Сняг вали в  Благоевградска, Кюстендилска и Пернишка области.

Въпреки снеговалежа обаче само на едно място засега има временно ограничено движението на товарни автомобили. Поради снегопочистване камионите не се пуска по пътя между Кюстендил и Дупница.

Сутринта временно бе ограничено движението на товарни автомобили по пътя Дупница – Самоков, поради снеговалеж, но вече пътната артерия е обработена и няма забрани за движението.

Товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по път Велинград – Юндола – Аврамово.

Поради опасност от деформиране на конструкцията на мост на пътя за село Елешница, там също е забранено движението на товарни автомобили над 20 тона. Леките автомобили се движат само в едната лента.

От АПИ съветват шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене