Великден в мизерия: Пенсионери в Сандански негодуват, част от тях ще получат пенсии чак на 18 април, хората с плач си тръгват от пощенския клон

_thumb (1)

сн. Архив

Пенсионер е вероятно и жената, която преди час се самоуби в буйните реки на Струма край Сандански

Днес пенсионери от Сандански съобщиха за неприятна изненада, която им поднесли служителите в пощенския клон в близост до санаториума. Част от тях няма да получат пенсиите си до 10 число, а чак на 18, това отприщи негодуванието им и те ни потърсиха.

Пенсионерът Валентин Д, проплака в редакцията ни, че е един от тези „отложените“, а е похарчил до стотинка 150-те лева, които получава. Мизерия по време на най-светлите християнски празници, коментират хората. „Поболяхме се от тая беднотия, как ще я караме“. На фона на всичко това преди час край Сандански от моста на село Рибник в буйните води на река Струма се хвърли жена, според ченгетата възрастна, на видима възраст около 70 години. Трупът и бе изваден от реката. Жената вероятно е една от хилядите пенсионери, които се гърчат в немотия.

Обръщаме се към служителите на клона в Сандански, не разигравайте старите хора! Срамота е! И жестоко в навечерието на светлите празници.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене