Connect with us

Таблоид

ВНИМАНИЕ, ШОФЬОРИ! КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ ОСТАВА ЗАТВОРЕНО! Светофарна уредба регулира движението

Published

on

65275-632x358

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевградска област. Трафикът по централните булеварди в града е интензивен. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград. Временна светофарна уредба ще бъде монтирана в района на Кресненското дефиле, където вчера сутринта се активизира свлачище и затвори международния път Е-79. Почистването на свляклата се земна маса започна още вчера, но към този час на деня все още не е изцяло отстранена от пътното платно.

Скалната маса падна в участъка преди малкия тунел на влизане в Кресненското дефиле, посока Благоевград – Кулата, за щастие нямаше пострадали. Почистването продължи през целия ден, но пътят не бе отворен. Заради повишената опасност от ново свлачище участъкът ще остане затворен за движение. Почистването на пътя и укрепването на ската ще продължи и през днешния ден. Освен със светофарна уредба, движението в района ще се регулира и от „Пътна полиция”. Водачите преминават през обходен маршрут по стария път, който е паралелен на Е-79.
Навсякъде в областта пътищата са проходими при зимни условия. Непрекъснато се почистват и опесъчават проходите “Предел” и „Папаз чаир”.

struma.bg

Таблоид

Въвеждат безплатно паркиране в „синята зона” в Банско за електромобили, полиция, пожарна и спешни медици

Published

on

Нови промени в Наредбата за платено паркиране предвиждат в община Банско. Измененията засягат живущите на улиците, определени като „синя зона”, и правото им на локално паркиране. Регламентира се и безплатно паркиране за екологични автомобили и автомобилите на полицията, пожарната и Спешна помощ в тези зони.

Според новите промени в наредбата екологичните автомобили, които ще могат да паркират безплатно, са изцяло електрическите превозни средства, електрическите превозни средства с горивна клетка и двуколесните моторни превозни средства. За да се възползват от правото си, собствениците на такива превозни средства е необходимо да имат стикер от община Банско или друг документ, издаден от надлежен орган и доказващ вида на превозното средство. В наредбата ще бъдат описани и всички необходими документи, които трябва да се представят за издаване на стикер за безплатно паркиране.

Собствениците на такива МПС-та трябва да заплатят и еднократна такса в размер на 10 лева за издаването и активирането му. Липсата на стикер не дава право на безплатно паркиране на горепосочените автомобили и собствениците подлежат на санкция по общия ред. Той трябва да се поставя на видно място, което позволява осъществяването на контрол. Редът и условията за правото на безплатно паркиране и получаване на стикер са описани подробно в проекта на наредба, която утре ще бъде разгледана и подложена на гласуване в Общинския съвет в Банско.

Предлага се право на безплатно паркиране в зоните за платено паркиране да имат и автомобилите със специален режим, а именно полиция, пожарна и Спешна медицинска помощ при изпълнение на служебните им задължения. За тях не се предвижда издаване на стикер или друг документ.

Измененията на наредбата включват и някои промени за живущите на улиците, определени за „синя зона” или за почасово платено паркиране, които имат право на локално паркиране. За по-голяма яснота там се предлага изцяло да бъде променено наименованието на раздел II, глава трета от наредбата, която занапред ще стане „Режим на локално платено паркиране на МПС на живущите в зоните за почасово платено паркиране”. Досега в текста липсваше думата „живущите“. Според промените в това число спадат всички, които имат постоянен или настоящ адрес в имот, попадащ в зоните за платено паркиране. Така от него ще могат да се възползват и работещите в Банско, които са с настоящ адрес в града, както и ползвателите на служебни автомобили. И досега живущите в зоните с обособено платено паркиране имаха право на локално паркиране, но при малко по-различни условия.

Според предложените промени се въвеждат и някои допълнителни санкции за нарушителите. Такива се предвиждат за лицата, чийто автомобил е принудително задържан със скоба. При евентуално сваляне или повреждане на поставена скоба, или напускане на мястото на принудителното задържане на автомобила собственикът му дължи сумата по принудителното му задържане и стойността на повредената скоба.

Регламентират се допълнителни такси и за санкции и за принудително задържани с техническо средство скоба автомобили, които след края на определения в наредбата часови диапазон са принудително преместени в специализиран паркинг. Тогава освен глобата по общия ред ще се дължи и такса в размер на 50 лева, което представлява разноски по принудителното преместване, както и 2 лева на час във вид на такса за отговорно пазене в специализирания паркинг. На принудително отстраняване подлежат и всички паркирали в нарушение автомобили и заплащат същите такси.

Предстои новите промени в наредбата да бъдат разгледани на утрешното заседание на ОбС. /струма/

Continue Reading

Таблоид

Рекорден брой новозаразени с Covid-19 в Гоце Делчев!

Published

on

Областният център на Пиринско продължава да бъде най-голямото огнище на коронавирусна инфекция в региона. Близо една трета от всички установени случаи са в Благоевград – 65 от общо 202 новозаразени за последните 24 часа, показва справката на Регионалната здравна инспекция.

Бум на заразени с COVID-19 има и в град Гоце Делчев – 35, което е около 18% от общия брой на регистриранте случаи.В град Сандански заболелите за последното денонощие са 17, а в град Петрич – 10.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al