Дъжд, сняг и виелици днес

109626-opasni-iavlenia

В две области е обявен код „Червено“, в Югозападна България предупредителният код е „Жълто“

Днес дъждът постепенно ще преминава в сняг, най-късно в Източна България. Валежите в по-голямата част от страната ще са значителни и на много места ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен до силен вятър от север, североизток. Ще има условия за виелици и навявания.

В областите Смолян и Кърджали е обявен преупредителен код „Червен“, заради очакваните снеговалежи и вятър. В съседните области – Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково, предупредителният код е „Оранжево“, а за останалата част от страната – „Жълто“.

Максималните температури ще са от 0° – 3° в северозападните райони, до 7° – 9° по крайбрежието на морето, в София 3°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 4°, а минималната 1°, за Банско 9°/4°, Разлог 9°/5°, Дупница 3°/0°, Кюстендил 4°/1°, Перник 3°/0°, Гоце Делчев 10°/5°, Сандански 6°/3° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 6°, а минималните до 3°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините ще е облачно и с валежи от сняг, в Рило-Родопския масив – значителни. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°. 

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. По-значителни и на повече места в следобедните часове. Ще духа умерен източен, след пладне – североизточен вятър. Максималните температури ще са 7° – 9°. Вълнението на морето ще е 3 -4 бала. Температурата на морската вода е 5°- 7°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене