Харисън Форд катастрофира със самолет

109627-harisan-ford-katastrofa-02

Актьорът е ранен, но животът му е извън опасност

Малък самолет , пилотиран от Харисън Форд се разбил на игрище за голф в Лос Анджелис, но актьорът е оцелял, съобщава интернет-порталът TMZ, цитиран от Фокус. Харисън Форд, известен с ролята си на Хан Соло от „Междузвездни войни“ и Индиана Джоунс от едноименната поредица, е пилотирал двуместен витлов самолет, когато възникнал проблем в самолета и той се разбил на игрището за голф „Пенмар“ във Венис.

Актьорът е получил множество наранявания по главата с кръвоизливи. Форд е получил незабавна медицинска помощ от лекарите на игрището, след което е транспортиран до близка болница.

Предполага се, че по време на инцидента Форд се е опитвал да кацне. Очевидци разказват, че актьорът е сериозно ранен, по-конкретно, той е получил много рани по главата и е кървял обилно от тях. „Имаше кръв по цялото му лице… Двама много добри лекари му оказваха медицинска помощ. Помогнах им да поставят одеяло под бедрото му“, каза собственикът на голф игрището Хауърд Тейб пред NBC News.

Свидетел разказа за „Дейли Мейл Онлайн“, че е видял как самолетът на Форд е летял покрай плажа на Венис и Санта Моника малко преди катастрофата. „Летеше доста ниско и бе ярко жълт цвят. След това се отдалечи по посока Венис и аз видях как започна да завива. Двигателят звучеше добре, времето бе абсолютно спокойно. Изглеждаше, че той се наслаждаваше на гледката, докато летеше покрай плажа. Видях, че той се наклони на една страна, за да вижда по-добре плажа. Кръжеше доста време над района“, разказва свидетелят.

Харисън Форд „трябва да се възстанови напълно“, каза пресаташето му Ина Тресиокас. „Той беше доста наранен и в момента е лекуван в болница. Нараняванията, които получи, не поставят живота му в опасност, и той трябва да се възстанови напълно“, заяви говорителката му пред АФП.

„В болницата съм. Баща ми е добре. Пострадал е, но е добре“, съобщи на своя страна Бен Форд, син на актьора.

Самолетът, с който е катастрофирал Харисън Форд е колекционерски модел от времето на Втората световна война. По данни на американски медии става въпрос за колекционерски модел на самолет „Риан ПТ-22 Рекрут“, използван за обучение още по време на Втората световна война.

Самолетът не е получил значителни повреди, на земята също никой не е пострадал. Инцидентът се е случил на голф игрище в близост до летището на Санта Моника.

Инцидентът се случи само месеци, след като Форд бе откаран с хеликоптер в болница от снимачната площадка на поредния филм от поредицата „Междузвездни войни“. Тогава той получи травма на глезена.

Това не е и първият път, когато актьорът и любител на авиацията участва в самолетна катастрофа. По време на рутинен полет през октомври 1999 година хеликоптер, пилотиран от Форд, се разби близо до Санта Кларита. Форд тогава се отърва само с дребни наранявания.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене