Станислава Ризова от ЕГ „Д-р Петър Берон“ получи сертификат за владеене на японски език

Станислава Ризова
Станислава Ризова от ЕГ „Д-р Петър Берон“ получи сертификат за владеене на японски език от посолството на Япония в България.
Изпитът се проведе на 1-ви декември миналата година в София в 18 СОУ с изучаване на японски език, като същият продължава 5 часа и включва писане, четене, слушане и говорене. Резултатите се оценяват в Япония от Министерството на образованието на Япония. Учител на Станислава е Братислав Иванов – автор на всички учебници по японски език в България, виден японист и носител на ордена на изгряващото слънце, връчен му лично от сина на японския император Акихито.
Любовта й към японския език и Япония провокира и написването на пиеса по японска легенда -„Принцеса Кагуя“, която ще бъде поставена на 28 март в Драматичен театър- Кюстендил. В пиесата участват ученици от Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон“ и същата ще бъде представена в рамките на Празниците на ЕГ по случай годишнината от създаването на училището. Община Кюстендил и ЕГ са изпратили покана в Посолството на Япония и се очаква да пристигнат гости от Посолството, водени от културния аташе г-жа Мивако Токумицу. Предвидена е и изложба на японска тематика от вече утвърдилите се художници на ЕГ – Александър Ангелов, Елени Сиафарика, Пламена, Станислава Ризова и много други.
www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене